Personal

Personal: New Haircut

New Haircut (4)

Twee jaar geleden schreef ik al eens over het veranderen van mijn kapsel. Aangezien ik niet om de drie maanden de kapper bezoek, zoals het aangeraden wordt, groeiden mijn haar rustig verder. Een jaar geleden zag mijn haar na al dat groeien er zo uit. In deze foto ziet mijn haar er wel extra volumineus uit als anders, maar de lengte is op deze foto goed zichtbaar.

Afgelopen zomer was ik mijn haar helemaal beu. Half juni wou ik dan ook wat anders en ik liet een pony knippen en de puntjes eraf.
Jaren terug liep ik ook met een pony rond maar die had ik zelf geknipt. Omdat ik al ervaring had met een pony twijfelde ik dan ook of het nou wel zo handig was, want eenmaal een pony uitgroeit dan is de kans groot dat het voor je ogen gaat hangen. Inderdaad was dat ook het geval. De eerste weken zag mijn haar er nog net zo uit alsof ik die dag de knipbeurt had gehad. Daarna was de pony niet meer terug te vinden en hing het in de weg voor mijn ogen.

New Haircut (3)

Vijf maanden later was ik mijn haar weer beu, niet enkel de pony maar ook de lengte. De grootste reden dat ik zo snel (voor mijn doen) terug de kapper opzocht, was omdat ik volume mistte. Ik probeer altijd om mijn haar heel lang te laten groeien zodat het net boven je kont komt te hangen, maar halverwege vind ik het er dan niet uitzien: mis ik volume of ben ik het beu dat het vaak in de weg zit.

New Haircut (1)

Eind oktober liet ik het weer, voor de derde keer, knippen voor Think-Pink bij het Yes Salon in Aarschot. Ik vond de kapperszaak door op de site van Think-Pink te zoeken naar kappers die gratis knipten voor het goede doel.
In een paar halen was er twintig centimeter van af. Ik heb dan nog gevraagd om lange laagjes te knippen en om de uitgegroeide pony minder duidelijk te maken. Het is toch een groot verschil zo’n kort kapsel, het voelt fris en energiek maar ook minder verleidelijk en veilig. Ik heb alleszins geen last van knopen in het haar.

New Haircut (2)

Wat vind jij beter bij jezelf passen: kort of lang haar?

Advertenties

2 gedachten over “Personal: New Haircut

  1. GIRL. YAAAAS! This looks so good on ya! Ik vond de bangs ook al leuk staan, maar ook de uitgegroeide versie! Verzorgd en vol haar heb je joh, damn.. gorgeous! Love it dat je zowel lang als kort haar kan hebben! Ik heb op dit moment weer half lang haar, aangezien ik het in de zomer heb gedoneerd, waardoor ik 30cm eraf had geknipt, maar zowel lang als kort vind ik wat hebben. Het ligt er maar net aan of ik zin heb om mijn haar te doen of niet. :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s