Listening

Listening: ♫Playlist 18/11/2017

Er komt continu nieuwe muziek uit van zowel newbies maar ook van de populaire namen die al jaren aanwezig zijn in de industrie. Het afgelopen jaar zijn er helaas heel wat k-pop groepen ontbonden. Groepen waarmee ik ben opgegroeid en die ik als eerste leerde kennen toen ik K-pop begon te luisteren. Groepen als Sistar, 2Ne1 en 4Minute. Het is jammer dat ze niet meer bestaan als groep maar het publiek vraagt om vers vlees. Zo was voor SISTAR(씨스타) LONELY de laatste single die ze hebben uitgebracht. Het is een waardig afscheid van een te snelle ontbinding van een groep die toch heel populair was.

Er is ook alweer wat tijd verstreken sinds de vorige muziek update op deze blog en, daarom ook dat ik niet van elk lied dat ik vaak heb geluisterd de youtube video heb maar enkel de hyperlink.

Spotlight is de debuut single van SOHEE(소희) en misschien ook wel de laatst aangezien ze nu deel uitmaakt van de nieuw samengestelde groep Elris. De urban stijl die Sohee laat zien in Spotlight staat in sterk contrast met het cute candy concept van Elris.
Andere nieuweling CHUNG HA bracht de zomerhit Why Don’t You Know (Feat. 넉살 (Nucksal) uit. Ze verscheen onlangs in Weekly Idol naast Sunmi en daaruit bleek  maar weer hoe goed het lied het had gedaan in Zuid-Korea. Dan een nieuwe groep voortgevloeid uit een entertainment programma GIRLS NEXT DOOR (IDOT) heeft de zwoel klinkende DEEP BLUE EYES. De groep bestaat uit leden van artiesten afkomstig van andere girl groups onder andere mijn favoriete groepen Oh my girl, Red Velvet, Lovelyz. Hierdoor hebben ze allemaal de nodige zangtraining gehad en klinken ze dus veel te goed om enkel eenmalig een single uit te brengen.

Ook Red Velvet 레드벨벳 was teruggekomen met summer sounds met hun lead single 빨간 맛 Red Flavor en diezelfde comeback brachten ze ook You Better Know, dat ik eigenlijk nog leuker vind klinken dan hun lead single. Andere girl groups met een comeback afgelopen zomer waren 나인뮤지스 9MUSES met het pop nummer 러브시티 Love City, het retro klinkende 어디야? Where are you? van CLC(씨엘씨) en GFRIEND(여자친구) met hun herkenbare actieve instrumentale geluid LOVE WHISPER(귀를 기울이면), maar het is vooral hun laatste lied Summer Rain dat ik het fijnst vind. Er is nog steeds dat retro te horen en de soundboard elementen maar ook een verfrissende klassieke toon.

Als gehele verrassing won T-ARA een award voor hun 내 이름은 What’s my name?. Er gingen heel wat geruchten rond na hun pestschandaal maar die zijn nu opgehelderd en de prijs is een teken dat het publiek hun terug in de armen sluit. Zoek zeker eens de liveopname van de prijsuitreiking op om te zien hoeveel het wel betekent voor de groep die misschien binnenkort wordt ontbonden. Andere ‘veteranen’ groep Apink 에이핑크 kwam met twee singles op de proppen die ik beide leuk vond. Zowel Five als Always blijven trouw aan het lieve Apink concept. Je zou trouwens echt niet zeggen dat ze al zes jaar lang aanwezig zijn in muziekindustrie met hun jeugdig uiterlijk. Ook 스텔라 Stellar was terug met het oriëntaals klinkend lied 세피로트의 나무 Give me all your love. Hoewel ik het in de eerste instantie slecht vond klinken, bleef het toch in mijn hoofd hangen. De enige mannelijke groep in deze blogpost is 빅스 (VIXX) die tevens de oriëntaalse geluiden gebruiken in 도원경(桃源境) Shangri-La alleen klinkt het hier niet goedkoop maar sexy en smooth.

Nog een aantal goede liedjes van de afgelopen tijd zijn SONAMOO(소나무) met Friday Night 금요일밤, DIA 굿밤 met het onschuldig klinkende Good Night 다이아, visuals 러블리즈 Lovelyz in de prachtige kleur gecoördineerde muziekvideo 지금, 우리 en de melodieuze solo single van YOONA 윤아, lid van Girls’s Generation met 바람이 불면 When The Wind Blows.

Speciaal lied is de samenwerking tussen de twee vrienden SUNNY bekend van Girl’s Generation en HENRY van Super Junior voor het lied 쟤 보지 마 U&I. Hun stemmen gaan zo enorm goed samen, het klinkt ‘eerlijk’ en vrolijk tegelijkertijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s