Personal

Personal: Uitstap naar Pairi Daiza

Een zonnig dag in het Belgische dierenpark Pairi Daiza, waar de drie beroemdste panda’s van België huizen.

Een uitstap waar ik al heel lang naar uitkeek! Vroeg in de ochtend vertrokken mijn vriend en ik naar Pairi Daiza met de trein. Met een combiticket van de NMBS waar trein en toegang van de dierentuin tegen de voordeligste prijs te verkrijgen zijn. Eerst met de trein naar Ath om daarna over te stappen op de trein naar het kleine Cambron Casteau. Een treinhalte waar niets meer als een treinhokje staat. Aan de hand van een handvol aanwijzingsborden waar Pairi Daiza op staat, wandelden we zo’n tien minuten om de dierentuin te bereiken.

Pairi Daiza (1)Pairi Daiza (2)

Eenmaal in het park struinden we van het ene dier naar het andere. In Pairi Daiza geven ze zowel aandacht aan het groen rond de verblijven en de omgeving als aan de dieren zelf. Vooral het Azië verblijf vond ik er mooi uitzien.

Nu als je dieren in het wild hebt gezien dan zijn dieren in een verblijf minder aangenaam. De meeste verblijven waren groot genoeg en voldoen wel aan de richtlijnen. Maar sommigen lijken erg weinig plaats te hebben voor de dieren om ook daadwerkelijk actief te kunnen zijn.

Uiteraard zijn we naar de grote attractie gegaan van de dierentuin, namelijk de panda’s. ”Pairi Daiza is een van de zeventien dierenparken in de wereld geworden die een van de meest schattigste dieren van deze planeet mag huisvesten”. Hao Hao, Tian Bao en Xing Hui. Ik vond hun binnenverblijf erg klein want ik zag ze enkel rondjes wandelen. Misschien is er achter de schermen nog een deel van het verblijf, alleszins dat hoop ik. De giftshop aanliggend aan het verblijf zit bomvol panda merchandise.

Als extra nog een video met beeldmateriaal van de uitstap.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Ga jij naar de dierentuin?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s