Food

Food: Foodshots

Klaar voor nog wat etensfoto’s? Het is al een zeer lange tijd geleden dat ik al dit heb gebakken. Koekjes, muffins maar ook hartige zaken als pizza en meer pizza.

IMG_20170505_194930IMG_20170506_090341

Grote witte chocolade chip koekjes gevuld met meer chocolade.  Het contrast van de witte met de melkchocolade ziet er leuk uit. Ik gebruikte het recept “DELICIOUS Nutella stuffed chocolate chip cookies” te vinden op Kirbiecravings. Ik zou twee dingen veranderen aan het recept. Ten eerste zou ik minder suiker gebruiken aangezien de koeken enorm zoet zijn. Ten tweede zou ik een andere chocopasta kiezen dat meer vet en minder suiker bevat.

IMG_20170615_232746

Wat te doen met overgebleven chocolade van Pasen. Witte chocolade is altijd de soort die het minst wordt gegeten hier in huis. Ideaal, om witte chocolade matcha muffins te maken. Ik gebruikte het recept “WHITE CHOCOLATE CHIP MATCHA MUFFINS” te vinden op writingtemptations. Het enige wat ik heb veranderd was de zure room door halfvolle melk. Het resultaat was zachte en romige muffins met een aangename bitterheid van de groene thee.

IMG_20170331_195256

Ter afwisseling heb ik ook hartige zaken gebakken. Oké, eigenlijk enkel pizza – zelfgemaakte pizza! De ene met een gekke hoeveelheid aan verschillende groenten: huisgemaakte tomatensaus, courgette, paprika’s, groene olijven, knoflook. Ook mozzarella, drie andere soorten kazen en niet te vergeten een kaaskorst. Het is een Quattro formaggi & vegetale pizza ineen.

IMG_20170716_184006

De andere zelfgemaakte pizza is eveneens met een huisgemaakte tomatensaus en als toppings mozzarella en de verse groenten rode paprika, groene olijven, aubergine, broccoli, champignons, rode ui, zwarte peper en basilicum.

Regenboog shake (2)

Als probeersel maakte ik een regenboogsmoothie met avocado, banaan en blauwe bessen.

IMG_20170718_102215

Nog een probeersel is dit DIY McFlurry experiment. Meng slagroomijs met gebroken AHbasic chocolade bedekte pindanoten. Voor 1 liter ijs gebruikte ik 500 gram chocolade noten. Deze laatste zijn te koop €3,93 voor een zak van 500 gram. De smaak is gelijkaardig aan de McFlurry in romigheid en uitzicht enkel de manier van mixen is minder grondig als wat de McFlurry machine kan en bij McDonald’s gebruiken ze echte M&M’s. Als je de prijs vergelijkt kun je makkelijk twee zelfgemaakt McFlurry’s voor de prijs van één.

IMG_20170714_173723

Kopen of zelf bakken. Als het om wafels gaat dan moet ik eerlijk toegeven dat ik de gekochte wafels lekkerder vind dan de zelfgemaakte. Vooral degene met een groot patroon en een plakkerige zoetige smaak.

IMG_20170718_102031

Niet enkel eten maar ook drank met chocoladesmaak is voorbij gekomen. Het bevat onder andere cacao doppen, kaneel, zoethout. De Schoko Chai smaakt als chocoladegebak. Het geeft een kalmerend maar tegelijkertijd een energiek effect. Ook leuk is het thee labeltje met een positieve tekst.

Om af te sluiten nog een koekje met nogmaals chocolade in verwerkt. Ik ben een klein beetje uitgeschoten met het matcha poeder in dit zandkoekje waardoor het net te bitter smaakte. Hoewel de smaak niet voor iedereen is weggelegd,  is het een apart koekje waar je meer van wilt eten.

Wil je meer etensfoto’s zien? klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s