Food·Personal

Personal: London Vlog + Travel Video

IMG_20170813_124033

Afgelopen weekend reisden mijn vriend en ik naar de populaire stad van Londen voor een citytrip van drie dagen. Vorig jaar was ik hier al te gast maar met zijn tweeën reizen is toch wat anders. Zo moet je rekening houden met wat de ander leuk zou vinden om te zien. Aangezien ik de trip samenstelde als verrassing (mijn vriend wist niet op voorhand waar hij zou terechtkomen en hoe de dagen gevuld zouden zijn) heb ik heel veel gedacht aan wat hij (als onbekende voor London) zou willen bezoeken.
Kom erachter wat mijn vriend en ik hebben bezocht om het meeste uit onze tijd te halen in deze stad waar veel te zien valt, waar we hebben gegeten en verbleven en hoe we door de stad reisden.

Uiteraard moest er tijd gemaakt worden om de typische toeristische activiteiten te doen. Dit houdt in wandelen langs de Thames om zo Palace of Westminster en diens welbekende Big Ben te bezichtigen. Stilstaan op Piccadilly Circus, Changing of the Guards voor Buckingham Palace, het verkeer trotseren van Trafalgar square, struinen doorheen Leadenhall. Daarbovenop had ik ook twee reservaties op voorhand gemaakt bij eerst de Sky Garden voor een geweldig 360 graden panorama zicht te krijgen van heel Londen en voor Lady Dinah’s Cat Emporium voor een ontspannende rustpauze in een katten café.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

ZONDAG
Dag 1 | Be a tourist
6.30u Wandel naar Big Ben
7-17u Ontdek Londen
15u Check-in hotel
17-18u Rustpauze
18u Dinner @Honest burgers
20u Dessert @Chin Chin Club Soho

MAANDAG
Dag 2 | Leisure travel
11u Buckingham Palace Changing of the guards
13u Lunch @Regency cafe
14-17u Wandeling in parken van Londen
19u Dinner @Kowloon Chinese Restaurant
21.30u London by night

DINSDAG
Dag 3 | Go big or go home
10u Check-out hotel
10.30u Hyde Park
14.30u Shoreditch High St overgrd/Bethnall Green train
15u-16.30u Lady Dinah’s Cat Emporium
19u Dinner @ Chipotle Mexican Grill
22u Londen Victoria coach st.

Ook zocht ik alvast de restaurants op waar we die drie avonden zouden eten (zo verlies je ook geen tijd aan kiezen). Dit deed ik aan de hand van ‘Best food in London’ artikels voor burgers, diner buffets en English Breakfasts met als enige criteria dat er ook vegetarisch keuzes aanwezig moesten zijn. Gelukkig, komt het tegenwoordig veel vaker voor dat restaurants vegetarisch en of veganistische opties aanbieden.

Regency cafe – English Breakfast | 17-19 Regency St.
Mon – Friday: 7:00 – 14:30, 16:00 – 19:15 Meer
Honest burgers – Best Burger| 4A Meard St.
Mon – Sunday: 11.30-22.00 Meer
Chipotle Mexican Grill – Burrito| 114-116 Charing Cross Rd.
Mon – Sunday: 12.00-20.00 Meer
Chin Chin Club Soho – Nitrogen ice cream| 54 Greek St.
Mon – Sunday: 13.00-21.00 Meer
Kowloon – Buffet | 21-22 Gerrard St.
Mon – Sunday: 10.00-22.00
Bake – Fish cone green tea ice | 9 Wardour St.
Mon – Sunday: 10.30.00-21.30 Meer

Ook het verblijf was iets compleet anders in vergelijking met vorig jaar. Waar ik vorig jaar een bed op een slaapzaal van een goedkoop maar goed hostel had, hadden we nu een privé kamer in het Grange Lancaster hotel | 4-6 Bedford Place.
Een zeldzame fonds van een hotel dat goede reviews kreeg en binnen het budget paste en een hotelkamer ter beschikking had met een eigen badkamer in de plaats van een gedeelde. Enerzijds kregen we eerst een kamer waar nog koffers stonden bewaard, kraakten de vloerplanken en mocht de hygiëne nog iets perfecter anderzijds was het personeel vriendelijk, had je een 24h receptie, werkend sanitair en televisie, uitgebreid genoeg ontbijtbuffet en een goede locatie dichtbij Oxford Street en naast zowel een metrostation, parken en een Sainsbury’s.

Mijn tip is dat voordat je boekt niet enkel naar hotels op boekingssites kijkt maar ook op de privésite van het hotel zelf omdat de prijs makkelijk €30 euro kan verschillen.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Het plannen van een vakantie is zeker iets wat er bij niet mag ontbreken omdat er zoveel dingen zijn waaraan gedacht moet worden, events die je sowieso van te voren hoort te boeken en je anders zou missen en gebeurtenissen die je eerst moet dubbelchecken zodat je niet ergens te laat zou aankomen. Uiteindelijk was dit bezoek aan Londen een geslaagde en leuke uitstap waar we veel hebben kunnen zien van de stad en lekker gegeten.

Plan jij veel op voorhand?

Advertenties

Een gedachte over “Personal: London Vlog + Travel Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s