Personal

Katten café in Londen: Lady Dinah’s Cat Emporium

img_20170815_151654-e1503057375432.jpg

Een katten café is een thema café met als attractie katten om te bezichtigen en om mee te spelen. Voor het eerst bezocht ik een dergelijk café, waarvan ik dacht het enkel in Japan te kunnen bezoeken, maar dan in het centrum van Londen. Lady Dinah’s Cat Emporium herbergt sinds 2014 een tiental katten komende van diverse plaatsen gegeven door eigenaars of achtergelaten. In het café krijg je de kans om te kunnen genieten van een Engelse high tea ervaring met als omstaanders katten.

Het is aan te raden/verplicht om vooraf een bezoek te boeken bij het café. Je betaalt £10 (wat overeenkomt met €10,95) om anderhalf uur in het café te mogen verblijven, het ticket geeft je ook recht op een drankje. Een slimme marketingstechniek aangezien mensen dan eerder geneigd zijn om ook eten te bestellen bij hun drank en zo wordt er ook voorkomen dat er teveel klanten tegelijk in het café aanwezig zijn.

Je zou verwachten dat het café naar kat ruikt en dat je toch wel wat plukken haar terugvindt, echter moet het café aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen en worden de cafépraktijken apart gehouden van de kattenkamers. Ook zijn er kattenexperts in dienst die de karakters van de katten kennen en meteen kunnen ingrijpen als een kat signalen geeft dat het zich bedreigd of ongemakkelijk voelt. De ruimte bestaande uit twee verdiepingen is in een wonderland thema gedecoreerd en heeft voldoende hoge planken en verstop-plaatsen voor de katten om zich vrij te voelen en actief te kunnen bewegen. Daarnaast heeft het café een paar regels die de klanten dienen na te leven.

Cat Café Etiquette

  1. Maak geen slapende katten wakker
  2. Pak geen katten op en houd ze niet vast
  3. Omcirkel de katten niet en drijf ze niet in het nauw
  4. Respecteer het personeel en de ander gasten
  5. Geen flash foto’s
  6. Voer de katten niet het eten bestemd voor de gasten

Dit alles zorgt ervoor dat de katten zich op hun gemak voelen en daarmee ook de klanten, wat een bezoek aan het katten café tot een rustige en aangename ervaring maakt. Aangezien wij iets later in de middag ons bezoek hadden, waren de meeste katten zeer slaperig en zochten hun slaapplek hogerop. Hierdoor was er niet veel sprake van spelen met de katten maar wel veel van toekijken.

Het café menu is uitgebreid en bestaat uit zowel koude als warme dranken en uiteraard een heel assortiment aan thee. Daarnaast serveert het ook hartige snacks en gebak met zowel glutenvrij als veganistische opties.

Het is trouwens zeer makkelijk om het cafe te bereiken als je de overground neemt naar Shoreditch High Street Station in Oost-Londen. Vanaf daar is het een korte vijf minuten wandeling.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken


Adres: 152-154 Bethnal Green Rd, Shoreditch, London

Site: Ladydinahs.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s