Watching

Watchlist #8: Series

Korte series en shows bestaande uit een beperkt aantal afleveringen zijn om meerdere redenen fijn om te kijken. De eerste is dat je veel verhaallijn krijgt in een korte tijd en de tweede is dat je in een korte tijd veel afleveringen kunt bekijken. De laatste aantal weken heb een aantal series bekeken die leuk waren om te kijken en ik je zou aanraden.

De enige echte televisieserie met een doorlopende verhaallijn is de Netflix uitvoering van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events in A Series of Unfortunate Events. Net als de boeken, die ik niet heb gelezen maar enkel over gehoord, is de serie een zwarte komische-drama. Per toeval ontdekt ik het bestaan van deze serie (dankje IMDB) en het is er zeker eentje het kijken waard. Neil Patrick Harris (How I met your mother) in de rol van Count Olaf die uit is op de erfenis van de drie Baudelaire kinderen. Dat tezamen met het bestaan van een geheime genootschap waar de ouders van de Baudelaire kinderen leden van waren, zorgt voor een mysterieus element. De verteller van het verhaal, namelijk Lemony Snicket word gespeeld door Patrick Warburton (stem van The Emperor’s New Groove) en die van de Baudelaire kinderen door Malina Weissman (Nine lives), Louis Hynes en Presley Smith. Tevens komen er diverse bekende acteurs een gastrol vervullen. De eerste vier boeken zijn in seizoen een verfilmd, bestaande uit acht afleveringen en de serie krijgt nog twee seizoenen waarin de rest wordt verfilmd. De serie is zowel grappig als meeslepend en spannend. Het is geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. De vormgeving liet me meteen denken aan een van mijn favoriete series Pushing Daisies.

De YouTube serie van Buzzfeed: unsolved heeft twee vormen. In de ene vorm worden twee buzzfeed leden naar een mysterieuze plek gestuurd, dit kan een haunted house zijn of een verlaten instelling. In de andere vorm onderzoekt een buzzfeed lid een mysterieus gebeuren in de geschiedenis en vertelt zijn bevindingen aan een ander lid. De serie bekijkt altijd iets anders maar het blijft raadselachtig en soms erg eng.

De enige Aziatische show is de Chinese Go fridge. Dit is een spin-off van Please Take Care of My Refrigerator. In het programma worden twee beroemde Aziaten (voornamelijk uit China en Zuid-Korea) onthaald door de twee presentatoren He Jiong en Jackson Wang (GOT7) die de inhoud van de koelkasten van de beroemdheden bekijken. Tot nu toe zijn er twee seizoenen uitgezonden bestaande uit elk 10 afleveringen. De show draait om entertainment en eten. De show begint met een introductie van de beroemdheden waarna de koelkastinhoud wordt bekeken. Met de inhoud worden ter plaatse twee gerechten gemaakt in 15 minuten waarna de beroemdheid zijn/haar lievelingsgerecht van de twee kiest.

Naast deze series volg ik nog twee lopende series, beide Amerikaanse televisieseries. Bull draait rond Bull gespeeld door Michael Weatherly (NCIS) en zijn team dat inspeelt op de juryleden om een rechtszaak te winnen. En de andere seris is de al eerder vermelde Brooklyn Nine-Nine.

Wat heb jij als laatste gekeken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s