Listening

Listening: ♫Playlist 1/5/2017

April is de maand van de vele k-pop releases! Eind februari was ik nog geen fan van wat er allemaal te horen was in de k-pop wereld maar nu is mijn mening geheel veranderd. Er zijn zoveel leuke liedjes uitgebracht van bekende maar ook jonge groepen.


K.A.R.D – RUMOR
K.A.R.D is terug met een nieuwe single. Rumor laat dezelfde soort reggea muziek horen als hun eerdere twee releases ‘OhNaNa’ en ‘Don’t recall’, maar minder indrukwekkend. Hoewel het nog steeds een goed lied is, blijft het minder in je hoofd vastzitten. Rumor is merendeels gezongen door de mannelijke groepsleden wat hele andere zwaarte geeft aan het lied.


Girl’s Day(걸스데이) – I’ll be yours
Girl’s Day heeft al even geleden dit opgewekt powerlied uitgebracht. Een typisch k-pop lied met wat jazz-elementen gebruikt op een energieke manier. De video vertoont lichtspelingen, diverse mooie outfits waaronder elegante outfits en glitterpakjes. De dans vertoont naar mijn mening enige gelijkenissen met Sistar’s Touch my body.


PRISTIN(프리스틴) – WEE WOO
Pristin, eerder bekend als Plediz girls, is teruggekomen onder een andere naam en met de toevoeging van twee groepsleden. Als een jonge opkomende groep hebben ze een fris imago en dat is duidelijk te horen in Wee Woo. Het is typisch om een lied uit te brengen waar het refrein voor het grootste deel bestaat uit een samenraapsel van klanken. Dit kan heel slecht uitdraaien of juist goed en ik vind dat in Pristin’s geval het goed is uitgedraaid. Het levenidge lied heeft een kleurrijke video waarin elk groepslid zijn kans krijgt om een indruk achter te laten.


IU(아이유) – Palette(팔레트) (Feat. G-DRAGON)
Ter afwisseling, een zwoele langzame ballad van IU met een rapgedeelte van G-Dragon. Palette is deel van haar vierde album dat ze grotendeels zelf heeft geschreven. Net als ’23’ zingt IU over de verwarring van het opgroeien maar hier laat ze weten dat ze zekerheid heeft gevonden. Het klinkt aangenaam en vloeiend genoeg zodat het niet saai wordt.


EXID(이엑스아이디) – 낮보다는 밤 (Night Rather Than Day/Eclipse)
Een lied dat afsteekt van hun laatste populaire releases, maar daarom niet slechter klinkt. Exid lijkt hier, zonder Soji’s aanwezigheid vanwege de ziekte hyperthyriodie, een harmonieuze weg in te zijn gegaan met hun mini-album. Ik mis SOlji’s kractige vocals wel, ookal proberen ze de toon hier lager te brengen waardoor ieders zachtere vocals beter uitkomen. Het lied zit goed in elkaar met een melodieus begin dat krachtiger wordt. De MV is interessant: de outfits zijn creatief en bevatten wat seventies fashion en de makeup is grotendeels oranje gebaseerd maar op een subtiele manier.


LABOUM(라붐) – Hwi hwi (휘휘)
Laboum komt met Hwi Hwi voor mij in hetzelfde rijtje als April en Berry Good. Hwi Hwi laat een klassieke k-pop opbouw horen met veel gezamenlijke zangdelen. De fluit en juich- elementen vormen een toevoeging aan de vrolijkheid van het lied. De video is minimalistisch met fel gekleurde decors en een weinig aantal props, dit zorgt ervoor dat Laboum energiek genoeg moet zijn.


Red Velvet 레드벨벳 – Would U
Nog een langzamer lied dat ons moet voorbereiden op de lente. Ik vind het jammer dat enkel Irene van Red Velvet te zien is in de MV, maar het videoscript moet een liefdesverhaal beschrijven en met vier bijstanders zou het vast vreemd ogen. Het medium tempo poplied klinkt fijn en heel verschillend van ‘Rookie’. Dat is het leuke aan Red Velvet, ze blijven niet bij een soort muziek maar kunnen echt alles.


공민지(Minzy) – 니나노 (Feat. 플로우식(Flowsik))
Minzy’s eerste solo release sinds 2NE1 uit elkaar is gegaan. Als de jongste van de groep had ze vast het gevoel dat ze zich moest bewijzen. Met ‘NiNaNo’ komt ze zelfzeker en krachtig over. Ze laat haar dance skills zien onder dansmuziek met Arabische feels. Ik ben heel benieuwd wat Minzy nog gaat uitbrengen, want dit is alvast een goede start van haar solo carrière.


브레이브걸스 (Brave Girls) – 롤린 (Rollin’)
Wat ik zo leuk vond aan ‘Deep end’ is gelukkig ook te horen in ‘Rollin’. Brave Girls en Brave Brothers passen zo goed bij elkaar! Onder sleek synth & house music, en met twee groepsleden minder, danst Brave Girls verleidelijk. Een dans die al vele covers heeft opgebracht! Het is gewoon een goed nummer dat blijft hangen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s