Beauty

Review: Tea Tree Toothpaste

Tea tree toothpaste (1)Tea tree toothpaste (2)

Iedereen kent onder hand wel de natuurlijke tandpasta, eentje waar het merendeel van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn? Het bekendste merk in de drogisterijen is Parodontax, maar inmiddels zijn er ook andere merken die in deze markt van natuurlijke producten spelen als Aloe dent, Himalaya, Dr organic en Lavera. Een lange tijd geleden bezat ik zo’n natuurlijke tandpasta, namelijk de Thursday Plantation Tea Trea Toothpaste.

De desbetreffende tandpasta is vrij van fluoride, synthetische parabenen, kleur-geur en smaakstoffen en suiker en bevat tea tree olie die een antibacteriële werking heeft. Tevens is die vrij van producten van dierlijke oorsprong, met andere woorden is het veganistisch.

Waar Parodontax een enorm specifieke smaak heeft (door het hoge zoutgehalte is het voor velen geen aanrader qua smaak) valt de tea tree tandpasta beter in de smaak. De textuur van de tandpasta is gelijkaardig met andere tandpasta’s maar dan iets grover. De geur is zeer natuurlijk met een lichte tea tree geur, toch verdwijnt deze na gebruik. De tea tree tandpasta werkt effectief en laat de tanden glad en schoon aanvoelen. Alhoewel het veel voordelen heeft met name de ingrediëntkeuze, presteert het net als elke andere tandpasta.


Prijs: €2,14 destijds in de Thursday Plantation winkel, maar €5,27 online bij iHerb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s