Personal

Personal: Canadees avontuur – Toronto + Vlog

toronto-183

Afgelopen zomer verbleven ik en mijn vriend gedurende 17 dagen in enkele van de belangrijkste steden van de Canadese westkust. De vierde laatste stad die op de planning stond, was Toronto. Dit is de grootste stad in Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. We hadden drie dagen om deze metropolis te ontdekken.

Iets voor de middag reden we Toronto binnen. Het eerst wat we er zagen was de kilometerslange file de stad in! In ieder geval was het wel een stralend mooie dag! Vooraleer we op avontuur vertrokken, dropten we eerst onze bagage bij het verblijf dat gelegen was in Chinatown.

toronto-21

Eerste op de planning van de dag was de CN Tower bezoeken. Hier kochten we meteen een city pass waarmee we ook andere bezienswaardigheden konden betreden. De snelle lift van de CN Tower bracht ons naar de top waarvandaan je een prachtig 360° uitzicht kreeg over Toronto. Nogmaals waren we enorm blij met het mooie weer. Na op de glazen vloer te hebben gestaan, het dek van de toren te hebben bezocht en elk ander hoekje met onder andere de uitgebreide giftshop vertrokken we naar de volgende bezienswaardigheid die er om de hoek lag. Het Ripley’s aquarium is een enorm complex gevuld met zeedieren. Er is er een tunnel dat doorheen het aquarium loopt waardoor je onder de vissen kunt lopen. Hoewel ik al veel aquariums heb gezien, vond ik deze Ripley zeker de moeite. Hierna wandelden we naar het ROM, Royal Ontario Museum dat zeer groot is. De vele verdiepingen van het museum bevatten objecten uit het gebied van kunst, natuur en geschiedenis. Vooral het natuurgedeelte sprak ons aan vanwege de dinosaurussen (fossielen) en dieren collectie. Hoewel ik levende dieren fijner vind om naar te kijken als opgezette, was het wel een indrukwekkende verzameling. Emmanuel vond de middeleeuwse collectie ook leuk en ik de grot met levende vleermuizen.

toronto-165

Dag twee in Toronto wandelden we weer het hele stuk naar het ROM maar dan nog verder om Casa Loma te bereiken. Helaas was het een wisselvallige dag waardoor we een pit stop vanwege een stortbui hebben gemaakt in het archief van Toronto, dit is waarlijk een imposant zicht hoeveel documenten hier worden bewaard. Het liet ons denken aan die deurenverzameling in de film Monsters& Co. Eenmaal Casa Loma bereikt, vonden we de lange wandeling er naartoe niet erg. Het huis groette ons met zijn grootsheid en zowel het huis als de tuin zagen er mooi onderhouden uit. Het verhaal achter Casa Loma, wat trouwens een heus aantal keer is gebruikt als filmset, is net zo interessant als het huis zelf.

Aangezien we de volgende dag alweer richting het vliegveld van Toronto moesten, brachten we de rest van de dag door met het verkennen van de binnenstad van Toronto.

toronto-15
De dagen in Toronto zaten bomvol maar er is dan ook zoveel te zien in deze hoofdstad. Het zou fijner geweest zijn als we hier iets meer tijd hadden kunnen besteden, maar aan de andere kant is overnachten in Toronto ook duurder als in de rest van Canada.



Klik hier als je de video niet kunt bekijken

In deze vlog: CN Tower, Ripley’s Aquarium en vertrek.
Een vlog met random korte fragmenten omdat we veel zijn vergeten te filmen.
Disclaimer: Geen professionele camerafilmers, met zekerheid kans op schokken.

toronto-204
De laatst stad van onze Canada reis en daarmee ook het laatste vakantieverslag van Canada. Het was een hele onderneming waar veel plan- en spaarwerk vooraf ging maar de reis zelf was een heus avontuur en een belevenis om nooit te vergeten.

Advertenties

2 gedachten over “Personal: Canadees avontuur – Toronto + Vlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s