Listening

Listening: ♫Playlist 1/3/2017

Op muziekgebied is het hier vrij stil geweest (eigenlijk op alle gebieden wel), maar dat betekent niet dat ik geen muziek meer luister. Okey, dat is niet geheel waar. Ik heb een tijd geen muziek meer geluisterd: geen radio, mp3’s of streamingsdiensten. Hierdoor was ik even uit de loop met wat er momenteel populair is, maar vanavond heb ik me er weer helemaal in verdiept.

Met name naar Kpop heb ik veel geluisterd. Er zijn in februari veel liedjes van bekende groepen en solo artiesten uitgebracht en een drietal ervan sprongen er voor mij uit. Eigenlijk zijn ze best kort na elkaar gereleased (lees een luttele dag later) wat best een opvallende tactiek is van de grote platenmaatschappijen aangezien iedereen wil dat zijn muziek het meeste opvalt.


K.A.R.D – Don`t Recall

De gemengde groep K.A.R.D brengt heel wat teweeg in de Koreaans muziekwereld. Het is niet vaak dat er een groep bestaande uit vrouwelijke en mannelijke leden onder een bekende platenlabel muziek uitbrengt. Er bestaan wel heel wat samenwerkingen tussen vrouwelijke en mannelijke leden van groepen, maar niet veel gemengde. Don’t recall is een hip hop dansnummer en de dans ervoor ziet er moeilijk maar vloeiend uit, wat ik persoonlijk een moeilijke combinatie vindt. Het past perfect bij het nummer en de afwisseling aan stemdieptes is aangenaam om naar te luisteren.


TAEYEON 태연 – I Got Love

Op korte tijd heeft Taeyeon nog een album uitgebracht, My Voice. I got love is een van de singles waar al een MV van is vrijgegeven. Het is een urban pop track met een sexy kantje. Haar make-up is in bepaalde shots erg apart door haar gezicht ‘naakt’ te laten met uitzondering van de ogen.


TWICE(트와이스)- KNOCK KNOCK

Twice zit ook niet stil. Met hun derde EP Twicecoaster: Lane 2 hebben ze weer dertien liedjes losgelaten op de wereld. Het lied Knock Knock is een typische Twice productie: vrolijke beat en tekst die over relaties gaat. De outfits zijn retro en kleurrijk. Hierachter schuilt vast een verhaal dat over albums heen gaat, maar ik heb het niet geheel door (ik heb ergens wel gelezen dat ze doodvroren in Knock Knock en als geesten rondwaren in een verlaten huis in TT, wat logisch klinkt.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s