Personal

Personal: Journal Portugal – Lissabon +Vlog Lissabon| Dag 4

img_20170201_115340

Mijn citytrip in het Portugese Lissabon! Waarschijnlijk had je het niet eens door, maar ik was een week weg naar Lissabon. Normaal een zonnig deel van Portugal, maar deze periode kouder als normaal en met heel wat voorspelde dagen met bewolking. Toch houdt dat een echte reiziger niet tegen.

Op de agenda van vandaag stond een familie-uitstap naar Sintra gepland. Dit is een plaats gelegen in het Lissabon district, met andere woorden de gemeente licht dichtbij genoeg om er in een dag heen en weer te gaan maar ver genoeg om de trein te moeten nemen.

Sintra heeft een zestal monumenten waaronder drie paleizen, een kerk, een kasteel en een groot domein. Je kunt niet alles in een dag bekijken, daarom verkiezen veel toeristen ervoor om enkel het Paleis van Sintra en het Paleis van Pena te bezoeken en dat is dan ook wat wij deden.

Bij het treinstation van Sintra kun je op een toeristenbus stappen die je naar de de twee paleizen brengt en ook het Morenkasteel dat tussen de twee ligt. De eerste bezienswaardigheid die we bezochten was het Paleis van Pena. Dit omdat het er ’s ochtends nog niet zo druk is. Palácio Nacional da Pena ligt hoog op een heuvel met uitzicht op Lissabon. Het paleis vertoont meerdere bouwstijlen waardoor het veel weg heeft van een kleurrijk sprookjeskasteel (die je in de Efteling zou kunnen terugvinden). Het voelt deels chaotisch vanwege de vele bouwstijlen maar ook erg vrolijk en uniek. Je kunt hier makkelijk 2 uur ronddwalen en als je de bijhorende tuinen (lees bossen) wilt zien kun je wel twee dagen zoet zijn.

Na een tour van het paleis namen we de bus terug naar de binnestad van Sintra. Een kleurrijk stadje dat goed heeft ingespeeld op de grote vloed aan toeristen dat het dagelijks krijgt: kleine souvenirwinkels, ambachtszaken, bakkerijen en cafe’s zijn er talrijk aanwezig.
Middenin dat alles bevindt zich het Paleis van Sintra. Kenmerkend aan dit paleis is niet enkel de witte gevel, de Moorse architectuur invloed maar de twee opzichtige schoorstenen van de keuken. Als je van het ene paleis komt en dan dit paleis bezoekt dan kun je wel eens teleurgesteld worden want het is ingetogener en donkerder, hoewel het nog steeds veel pracht laat zien in zijn behang en plafonddecoratie.

img_20170201_131452

Hierna was het tijd om het beroemde gebakje van Sintra te proeven: piriquita.
Eigenlijk was het puur toeval dat ik het licht langwerpig bladerdeeg gebak met een vulling van eigeel, amandel en suiker koos. Alvorens het tweede paleis te hebben bezocht zag ik een bakkersjongen met veel dozen van dit gebak een bakkerij inlopen en dat maakte mij nieuwsgierig. In de winkel werd het meteen al vrij duidelijk dat dit specifiek gebakje populair was omdat er een hele etalage aan geweid was.

Uiteindelijk namen we de trein terug naar Lissabon en sloten daarmee de uitstap af.Klik hier als je de video niet kunt bekijken
img_20170201_110846

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s