Personal

Personal: Canadees avontuur – Niagara Falls+ Vlog

niagara-36
Afgelopen zomer verbleven ik en mijn vriend gedurende 17 dagen in enkele van de belangrijkste steden van de Canadese westkust. De derde stad die op de planning stond, was Niagara Falls. Dit is een stad in de provincie Ontario waar de beroemde gelijknamige Niagara Falls zijn. We hadden enkel een halve dag om deze stad te ontdekken.

Een dag is al niet lang, laat staan een halve. Vanaf de namiddag tot de ochtend waren we in Niagara Falls. Hierdoor was de planning erg compact.

niagara-30

s’ ochtends heel vroeg (01:00 u vroeg) vertrok de Greyhound uit Ontaria naar Niagara Falls met een tussenstop maakte van een aantal uur in Toronto. De tussenstop was niet lang genoeg om Toronto te gaan verkennen en te lang om niets te doen, daarom gingen we maar royaal ontbijten bij Denny’s. Hun samengestelde ontbijt menukeuzes zijn geweldig!

Het was pas in de namiddag dat we aankwamen in Niagara Falls bij de Greyhound busstop. We hoefden gelukkig niet ver te lopen om onze koffers te kunnen droppen bij het HI hostel van Niagara Falls [4549 Cataract Avenue, L2E 3M2 Niagara Falls]. Aangezien de privé-kamer die ik had gereserveerd nog niet klaar was, wandelden we de drie kilometer langs de Niagara naar het drukke toeristische Downtown Niagara. En toeristisch was het zeker! Niagara Falls was in mijn herinneringen van meer als 10 jaar geleden geen mini Las Vegas. Clifton Hill omhoog en langs beide kanten van Victoria Avenue: de grote hotels, casino’s, toeristische winkels, gamezones, spookhuizen, Ripley’s believe it or not en nog een halve kermis aan attracties. Dure burgerrestaurants en de bekende fastfood chains.

Na een rustige lunch met uitzicht op de American Falls, dit zijn de watervallen op Amerikaans gebied, en het toeristische gebied te hebben bezocht. Keerden we terug naar het hostel waar we eindelijk onze kamer kregen.

De privékamer in het HI hostel bestaat uit een stapelbed gelijkaardig aan degene die we in Montréal hadden, enkel was deze iets comfortabeler. De kamer viel goed mee qua grootte en zeker aangezien we er maar een nacht verbleven, toch vonden we het heus een luxe met een eigen kledingrek, bureau en verwarming. De kamer had een gedeelde badkamer inbegrepen en ontbijt. Helaas moesten we de volgende ochtend voor 8 uur vertrekken waardoor we het ontbijt misliepen.

niagara-27niagara-28niagara-37

Trouwens de tropische hitte die we in Ontario ervoeren, heerste ook in Niagara Falls. Wat de wandeling naar downtown weeral vermoeiender maakte als anders. Naar de avond toe liepen we terug naar het centrum om avondeten wat neerkwam op een Subway broodje te halen en ruim op tijd te zijn voor de Falls Cruise. Inderdaad een avondcruise. Vanwege het slechte weer hadden niet veel toeristen de Hornblower cruise geboekt waardoor we met een eerdere cruise meekonden. Hierdoor misten we wel het vuurwerk die er om 22:00 u zou zijn, hoewel ik niet zeker ben of het ook door is gegaan vanwege de onweersstormen. Na wat wachten, konden we de boot op nadat we eerst een zeer flatterende rode regenponcho kregen. De boot vaart langzaam voorbij de watervallen. Hoewel het niet dichtbij de Horseshoe waterval kwam kregen we toch de lichtshow op de watervallen te zien. De lichtstralen kwamen van de tegenovergestelde kant van de waterval en veranderden van kleur. Het was een leuke ervaring. Je hoort enkel het water dat valt en de motoren van de boot, want alle vaste land geluiden verdwijnen helemaal.

De terugtocht naar het hostel viel niet mee vanwege de stortbui die we over ons kregen, gelukkig hadden we, als slimme reizigers, de regenponchos gehouden. Gevuld met de adrenaline van de cruise bereikten we het hostel voor een welverdiende nachtrust.

niagara-39niagara-46niagara-51Klik hier als je de video niet kunt bekijken

In deze vlog: Slaperigheid, Niagara Falls en stad
Een korte vlog omdat we veel zijn vergeten te filmen vanwege het grote slaapgebrek.
Disclaimer: Geen professionele camerafilmers, met zekerheid kans op schokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s