Watching

Watching: Watchlist #7

Films kijken doe ik als ik er tijd voor heb, als ik te moe ben om iets productief te doen, als ik er zin in heb. Welke reden het ook was, afgelopen zomer heb ik mijn filmcount zeker ingehaald. Ik ben gaan bingen op zoveel verschillende genres van films.

Het risico hierbij is dat ik ook veel slechte, saaie of gewoon een niet interessant genoeg verhaallijn hadden om te onthouden heb gezien. Ik schrijf nog steeds de titels op, maar als ik de lijst overloop kan ik me bij velen niet eens meer een verhaallijn herinneren. Om die reden heb ik dit artikel anders opgesteld als anders. Enkel degene die ik erg leuk, goed of memorabel vond en niet al eens eerder had gezien, besteed ik meer aandacht aan.

Actie
The Curse of the Golden Flower
The King and the Clown
Angels & Demons
Pokemon: The First Movie Mewtwo Strikes back
Spirited away
Captain america VS Iron man
Horror
Constantine
The conjuring 2
Komedie
The Good, the Bad, and the Weird
Marriage Blue (2013)
Kung Fu Panda 3
Sing
Moana
The incredibles
Deadpool
Zoolander 2
Tropic Thunder
The barbershop
The Rocker
Fifty shades of Grey
Mike and Dave need wedding dates
Ghostbusters (2016)
Popstar never stops popping
Central Intelligence
Pineapple express
Mr. Highheels
You call it passion
Drama
The road home (1999)
Hachiko
My geeky nerdy buddies
Series
A Gentleman’s Dignity
Who are You (2013)
Wonderful Days
Pushing Daisies
Love on a rooftop
She was 200 years old
Surplus princess
Mask
Heirs

Suicide Squad is een grootse productie waar veel promotie rond was en al heel vroeg veel meningen over waren te lezen. Velen keken uit naar deze DC comic tot filmproductie terwijl anderen het al als een flop bestempelden. Veel bekende namen spelen mee in deze film onder andere Will Smith, Margot Robbie, Carla Delevigne, Viola Davis en Jared Leto. Het draait om een groep van criminelen en moordenaars met speciale krachten of capaciteiten de wereld moeten redden van een bovennatuurlijks oud kwaad. Het is een actiefilm met komische momenten waar veel gebruik wordt gemaakt van de grootsheid. Grote gebouwen die instorten, grote ontploffingen en grote gevechten. Alles gemaximaliseerd waardoor het verhaal kan verdwijnen naar de achtergrond. De personages zijn zeer interessant, kleurrijk en krijgen de nodige fragmenten waarin hun geschiedenis wordt uitgelegd. Persoonlijk vond ik het een goede actiefilm, hoewel er soms wat aan de verhaallijn schortte, met een degelijke soundtrack (waar vooral veel bekende nummers werden gebruikt en weinig nieuw muziek), hoewel ik deze film over een aantal jaar waarschijnlijk niet meer zal herinneren.

Inferno is de derde Dan Brown boekverfilming Waarin Tom Hanks de rol van professor Langdon tot zich neemt. Deze keer heeft hij Felicity Jones aan zijn zijde terwijl hij rondrent in Italië. Hij weet niet hoe hij daar is beland, enkel dat hij een sleutelrol speelt in een plot om de wereldbevolking grotendeels uit te wissen door het vrijlaten van een dodelijk virus. Weeral een spannende film, net als The Da Vinci Code en Angels & Demons, maar nog net dat ietsje gruwelijker. Het lijkt wel of het met elke film steeds meer lichamelijk pijn wordt getoond. Inferno heeft meer weg van Angels & Demons dan de eerste film. Deels omdat het zich ook afspeelt in Italië, hoewel er meerdere landen werden betrokken bij het filmen. Het plot speelt in op de steeds verder ontwikkelende wetenschap en de actuele angst voor mensen met lijngerichte gedachten.

Een film die ik pas onlangs heb gezien hoewel hij al twee jaar uit is en ik er zelfs nog nooit van had gehoord. Solace is een thriller met Anthony Hopkins waarin hij niet de slechterik speelt! Als een psychic wordt hij door FBI agent Jeffrey Dean Morgan gevraagd om bij een zaak van seriemoorden te helpen. Bij het aanraken van mensen of voorwerpen krijgt hij flarden van het verleden, heden en toekomst te zien. De film leek initieel op een doorsnee mysterie maar naarmate er meer wordt ontbloot, krijgt het een ethische dimensie. Het is een zeer interessante film die je gedachten bezig houdt.

Nine Lives is een animatie komedie waarin een werkverslaafde zakenman wordt gevangen in het lichaam van een kat. Het heeft veel weg van die kerstfilms waar vaders in een hond veranderen en zo hun familie leert kennen waar ze anders geen tijd voor hadden, alleen zonder het kerstelement. Kevin Spacey speelt de gehaaide zakenman en Jennifer Garner zijn lieftallige vrouw. Het is vrolijke familiefilm met niet de meest geweldige CGI. Hedendaags zelfs met een nieuw samengesteld gezin, toch behoudt het de charmes van een kerstfilm.

Anna Kendrick heeft het helemaal gehad met mannen, maar als een eeuwige romanticus valt ze al snel weer voor een ander die perfect lijkt te zijn. Enkel is hij een huurmoordenaar die achtervolgd wordt door zijn oude baas. Mr. Right is een romantische komedie waarin een relatie met een huurmoordenaar erg licht wordt gemaakt, haast geen serieus moment is te vinden in deze film. Dat terwijl het onderwerp meestal behoort tot zwaardere films. Juist datgene is wat deze film apart zet van de rest. Je hebt de romantisch en grappige momenten maar ook de actie zonder clichés.

Emilia Clarke speelt de verzorger Lou Clark van de grotendeels geparaliseerde Sam Claflin in de romantisch film Me before you. Als je zoveel tijd met elkaar spendeert dan kan daar wel eens iets uit groeien, dat is ook exact het geval in deze film. Het verhaal licht vrij voor de hand maar toch heeft het iets liefs. Ik ben het niet eens met het einde, maar ik zag het ook niet anders uitspelen.

De kleurrijke animatiefilm Trolls kan zo tussen Shrek en Antz, wat niet vreemd is aangezien het een Dreamworks productie is. Trolls vertelt over een gemeenschap van kleine, kleurrijke, vrolijke trollen die houden van zingen, dansen en knuffelen. Lijkt allemaal magisch, maar hun buren de Bergens zijn jaloers op hun vrolijkheid en willen deze bezitten daar trolls op te eten. Het is eigenlijk best een eng verhaal dat met veel kleuren en liedjes geschikt gemaakt is voor kinderen om naar te kijken. Met de stemmen van VEEL beroemdheden als Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zoeey Deschanel, en Christine Baranski worden de personages tot leven gebracht.

Kubo and the two strings is een geanimeerde serieuzere film. De stop-motion film is zeer artistiek met scherpe vormen maar heel precies gemaakt, wat erg knap is. Kubo is een jonge knul die het schild van zijn doodgewaande vader de samurai moet verzamelen, het enige wat hem kan beschermen van oud-familieleden die hem kwaad willen doen. Het is een magische avonturenfilm met Japanse invloeden waardoor er meer belang wordt gehecht aan de toch dan het eindpunt.

In Storks wordt het verhaal van ‘baby’s komen van de ooievaar’ letterlijk genomen. Storks is een pakjesbedrijf waar ooievaren bestelde baby’s bij families bezorgen, hoewel deze de laatste jaren veranderd is naar een normaal pakjesbedrijf. Door een foutje wordt er toch nog een baby gemaakt die uiteraard bezorgd moet worden. De bezorging gaat echter niet zo vlekkeloos. Een zeer kindergeschikte film waarin heldere animaties en familiewaarde worden getoond.

De Your name/ Kimi no na wa is een Japanse Studio Ghibli productie waarin de levens van een Tokyo jongen en een schoolmeisje van een klein dorp worden verstrengeld. Sommige dagen verwisselen ze van lichaam wat voor de nodige verwarring zorgt maar uiteindelijk haast een gewoonte, tot deze mysterieuze lichaamsswitch op een dag stopt. Het contrast tussen de twee levens is enorm en de reden van de switch, die pas later duidelijk wordt, wordt knap gebracht. De fantasierijke drama is zeker een van Studio Ghibli’s beste.

Verder heb ik ook nog drie recente horrors gekeken. The Boy waarin een jonge vrouw op een levensgrote porseleinen pop moet letten. Unfriend waar ze gebruik maken van de kracht van sociale media, communicatietoestellen en het paranormale. Lights out waar een kwade verschijning een gezin teistert tot de dood.

Van alle Kdramas die ik heb gezien blijven mij enkel het plot van High Society en The Promise bij.

High Society
Jang Yoon-ha is the youngest daughter of a chaebol family. Despite her wealth, she works part-time at a food market and hides her true identity as an heiress because all she truly wants is to find a man who’ll love her for herself and not her money. Choi Joon-ki grew up in extreme poverty, and has a huge chip on his shoulder about his poor parents being belittled. Now working as a middle manager for a conglomerate, Joon-ki is smart and talented but also jaded and calculating, believing that love is a luxury only for the wealthy.

De drama begon goed en werd traag opgebouwd met de nodige romance en bedrog, maar naar het einde toe werd het zo’n relaas van vreemde twists en vullende afleveringen die niets aan het verhaal brachten. Eenmaal de hoofdpersonages weten wie ze zijn en het van elkaar weten, verdwijnt een deel van de spanning. Het voelde zelfs als een leeg einde aan. Ik zou eerder de eerste paar afleveringen kijken en dan doorzappen naar het einde, want veel gebeurt er toch niet.

The Promise
Na-Yeon (Lee Yu-Ri) is a bright woman. She supports her boyfriend Tae-Joon (Seo Jun-Young), who is from a poor background. Even though they have a daughter, Tae-Joon dumps her for his own success and goes with Se-Jin (Park Ha-Na). Se-Jin is the granddaughter of the President of Baekdoo Company.

Do-Hee (Lee Yu-Ri) is Na-Yeon’s twin sister. They have been separated since Do-Hee was adopted by a wealthy couple when she was an infant. Do-Hee now works as a reporter for a weekly magazine. For a story, Do-Hee investigates into the background of Tae-Joon. She discovers that she has a twin sister and Na-Yeon was dumped by Tae-Joon. Do-Hee also learns that Tae-Joon’s mother got Na-Yeon hospitalized at a psychiatric hospital. Do-Hee visits Na-Yeon at the hospital, but a fire engulfs the hospital and Do-Hee dies. Na-Yeon then takes the identity of her twin sister.

Een van de weinig series die ik niet kon binge watchen omdat de serie nog bezig was. De ongeduldigheid die je voelt als je net een aflevering hebt gezien, het eindigt met een cliffhanger en de volgende nog niet is uitgezonden. Zeker als je ook nog eens minstens een dag moet wachten tot er een Engelse sub is. Ik leefde me helemaal in The Promise, de emoties en alle problemen. Deze serie had het echt allemaal: het bedrog, de intrige, de driehoeksrelatie, het overspel, de oneerlijkheid. Elke vorm van drama die je maar kunt bedenken. Het hoofdpersonage is niet een van de slimste of sterkste, dus dat zorgt vaak voor frustraties bij mij, maar dat zorgt er wel voor dat de problemen zich enkel opstapelen waardoor er meer drama is.


In een notendop – De films die ik adviseer zijn: Mr. Right, Inferno, Solace en Trolls. En de serie The Promise.


Wat heb jij als laatste gekeken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s