Personal

Personal: Canadees avontuur – Ottawa + Vlog

ottawa-42

Afgelopen zomer verbleven ik en mijn vriend gedurende 17 dagen in enkele van de belangrijkste steden van de Canadese westkust. De tweede stad die op de planning stond, was Ottawa. Dit is de hoofdstad van Ottawa in de provincie Ontario. We hadden drie dagen om deze stad te ontdekken.

Aangezien we de Greyhound bus hadden genomen om van Montréal naar Ottawa te reizen kwamen we aan in de busterminal van de Greyhound in Ottawa wat 2 kilometer van het centrum is gelegen. Ik had speciaal gezocht naar een verblijf dat dichtbij deze terminal was gelegen zodat we niet lang met onze bagage moesten sleuren. We hadden een kamer in het A Voyageur’s Guest House [95 Arlington Avenue, K1R 5S4 Ottawa] met gedeelde badkamer en inclusief ontbijt. De kamer was prima. Op zich valt er niet veel aan te merken. Het was ingericht in een oma-stijl met een tapijten vloerbedekking, vale muren en houten bij elkaar geraapt meubilair. Na de metalen stapelbedden van het hostel, was dit houten solide bed zalig.

Tijdens ons verblijf in Ottawa was er een tropische hitte in de stad. Met een dag van veel regen en in het algemeen een vochtige warmte. Je kunt wel inbeelden dat die 2 kilometer naar de stad hierdoor langer leken te duren.

ottawa-16ottawa-18ottawa-22ottawa-24

We kwamen aan in de namiddag en trokken na een rustpauze naar de bewoonde buurt rond Bank Street. Dit is de hoofdstraat en tevens waar we na wat heen en weer gewandel dineerden bij The Works. Als studenten op een budget was dit onze eerste splurge avondmaal en dat maakte de maaltijd nog lekkerder dan de chef het al had gemaakt.

ottawa-28ottawa-33ottawa-40ottawa-55

De volgende dag, na een simpel ontbijt (dat iets aan de kleine kant was), wandelden we naar de centrum. Via Chinatown, dat veel minder sfeer had als die in Montréal, kwamen we bij Parliament Hill en de daaropgelegen Peace Tower. Dit was de enige plek in Ottawa waar we echt veel toeristen bij elkaar zagen.

Iets wat ik zeker wou doen in Ottawa was een Obama-koekje eten. Dit is een esdoornblad gegelazuurd koekje uit de bakkerij Moulin de provence waar Obama ook eens een koekje had gegeten. Deze bakkerij lag temidden Byward Market.

Eenmaal het Rideaukanaal overgestoken en na een kwartier schuilen bij de National Gallery of Canada vanwege een stortbui, kwamen we bij het uitzichtspunt Nepean point gelegen in Majors Hill Park. Op Nepean point staat een standbeeld van de ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain. Tijdens deze wandeling kwamen we voorbij Chateau Laurier en Cathedrale Notre Dame.

ottawa-59ottawa-57ottawa-64ottawa-61

De laatste dag in Ottawa hebben we nog wat rond het verblijf gewandeld en langs het Rideaukanaal. Na deze eetlust opwekkende tochtjes  aten we een zeer lekkere pizza van Isabella pizzeria dat om de hoek van het verblijf lag.

Op zich hadden we niet veel tijd voor Ottawa, maar dat hadden we eigenlijk ook niet nodig. De kleine stad die meer gericht is op gerechtsgebouwen en kunst was een beetje teleurstellend. Van een hoofdstad had ik persoonlijk iets grootser verwacht.

ottawa-66Klik hier als je de video niet kunt bekijken

In deze vlog: Aankomst Ottawa, rondhangen op Parliament Hill, Obama Cookie eten en Nepean point bereiken.
Disclaimer: Geen professionele camerafilmers, met zekerheid kans op schokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s