Personal

Personal: Journal Portugal – Lissabon +Vlog Lissabon| Dag 2

img_20170130_131139

Mijn citytrip in het Portugese Lissabon! Waarschijnlijk had je het niet eens door, maar ik was een week weg naar Lissabon. Normaal een zonnig deel van Portugal, maar deze periode kouder als normaal en met heel wat voorspelde dagen met bewolking. Toch houdt dat een echte reiziger niet tegen.

Op mijn tweede volledige dag in Lissabon werd ik iets later wakker als gepland en vertrok ik nog later als gepland omdat ik eerst mijn boek wou uitlezen. Het was haast een jaar geleden dat ik nog een boek had gelezen, dus ik genoot er enorm van.
Net voor de middag nam ik een Grayline bus die ik de dag ervoor ook had genomen naar de wijk Belém. Aangezien de bus voorbij de bezienswaardigheden raast, krijg je moeilijk een moment waar je echt de schoonheid van de architectuur kunt bewonderen. In Belém liep ik eerst de beroemde pastelaria ‘Fábrico dos Pastéis de Belém’ binnen waar ze de enige echte Pastéis de Belém verkopen, gebakken met het geheime recept. Dit is een zoet roomgebakje van bladerdeeg met eierdooiers.

Hierna wandelde ik door naar Mosteiro dos Jerónimos, een lang kloostergebouw in Manuelstijl. Aangezien alles gesloten was maandag kon ik niet de binnenkant bekijken en wandelde ik naar de overkant waar Padrão dos Descobrimentos, een schipvormig stenen monument met 33 Portugese ontdekkingsreizigers (of gelinkt hieraan) uitgebeeld van de 15de en 16de eeuw aan het water staat. Na een wandeling langs de kade kwam ik bij Belém Tower terecht. De locatie van de toren voelt zo willekeurig aan. Het is niet eens een hoge toren of erg decoratief versierd, maar wel een opvallend gebouw.

Na deze bezienswaardigheden te hebben gefotografeerd stapte ik terug op een rode bus naar het centrum. Op weg naar de Avenida da Liberdade kocht ik nog een zak met geroosterde kastanjes van een straatverkoper. Deze kun je in heel Lissabon op drukke plekken terugvinden, meestal zie je eerst het rooksignaal en dan het metalen karretje waar de straatverkopers ter plaatse de kastanjes roosteren.

Dit concludeert mijn tweede dag in Lissabon.

img_20170130_132404img_20170130_132248img_20170130_131057img_20170130_130211img_20170130_130307

img_20170130_153251


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

img_20170130_130524

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s