Personal

Personal: Journal Portugal – Lissabon +Vlog Lissabon| Dag 1

img_20170129_095455

Mijn citytrip in het Portugese Lissabon! Waarschijnlijk had je het niet eens door, maar ik was een week weg naar Lissabon. Normaal een zonnig deel van Portugal, maar deze periode kouder als normaal en met heel wat voorspelde dagen met bewolking. Toch houdt dat een echte reiziger niet tegen.

De dag na mijn laatste examen zat ik in een vliegtuig naar Lissabon. De vlucht van Brussels Airlines deed er 2,5 uur over. Vanaf Aeroporto da Portela neem je zonder enige moeite de metro naar de binnenstad die je binnen een halfuur naar Marquez de Pombal brengt.
Samen met de rest van de familie verbleef ik in een appartement dat in een zijstraat van de hoofdstraat Avenida da Liberdade lag. Het eerste wat gebeurde nadat de koffers waren gedropt, was de nodige boodschappen halen. In Portugal heb je veel kleine winkeltjes waar ze de belangrijkste producten verkopen als bloem, wc-papier en koekjes, zoals avondwinkels. De grotere winkels zijn echter minder aanwezig in de stad.

In Portugal eten ze vrij laat dus als je van plan bent om buiten de deur te eten dan moet je vaak wachten tot 19 uur (dit is laat voor mijn maag), dat is wanneer restaurants je binnen laten. Het was pas later in de week dat we de lokale foodplaza ontdekten (waar we vaak eten in Porto) wat enorm handig is aangezien deze vaak al van ’s middags tot ’s avonds open zijn.

img_20170129_103630img_20170129_111454

De volgende dag heb ik heerlijk lang uitgeslapen om erna een 48-uren ticket te kopen voor de Grayline hop-on-hop-off bus. Er zijn veel combo’s van busroutes die Grayline aanbiedt maar ik koos voor de Combo 2 Lines die een rode lijn naar Belém had en een blauwe lijn elders (die ik niet heb gevolgd). Aangezien ik de tour begon op Restauradores, wat de tweede stop is op de route van de rode lijn van deze citybus, kwam ik al snel op Praça do Comércio vanaf waar je zicht hebt op het water Río Tajo. Daarna reed de bus door naar Belém, wat een van de meest bezochte plekken is van lissabon. Hier heb je de beroemde gebouwen Mosteiro dos Jerónimos en Belém Tower en het grootse beeld Padrão dos Descobrimentos. Hierna rijdt de bus terug naar het station Cais do Sodré om van daar naar het Noorden te rijden via Marquez de Pombal en Saldanha en maakt een ronde door naar de dierentuin en langs de El Corte Ingles te rijden en te eindigen bij het verzamelpunt Marquez de Pombal.

Aangezien ik afstapte bij de gigantische El Corte Ingles winkel (vijf verdiepingen aan kleding, make-up, accessoires en etenswaren) moest ik later een andere bus nemen om terug op de Avenida da Liberdade te komen.

Het was gelukkig droog gedurende dag wat uitstekend is als je op een dubbeldekker bus zit met open dak. Het voordeel van een rondtrip met een toeristenbus is dat je een overzicht krijgt van de gehele stad en je later vaak ook beter kunt oriënteren als je gewoon rondloopt.
Dit vat mijn eerste dag samen aan toeristische activiteiten.

img_20170129_110759

Klik hier als je de video niet kunt bekijken

img_20170129_104639

Advertenties

4 gedachten over “Personal: Journal Portugal – Lissabon +Vlog Lissabon| Dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s