Personal

Personal: Neko Atsume App

screenshot_2016-12-07-07-55-06

Een applicatie die je katten laat verzamelen! Neko Atsume: Kitty Collector is een eenvoudig spel waarin je aan de hand van kattenspeeltjes en kattenvoer in je tuin te plaatsen katten lokt. Elke kattenliefhebber kan het spel in een maand vervolledigen zonder er echt bij na te denken.

screenshot_2016-12-05-20-55-54

Het spel is verzonnen door Hit-Point ontwikkelaar Yutaka Takazaki en bestaat al sinds 2014, maar pas sinds eind oktober 2015 in een Engelstalige versie Het was niet eens de bedoeling dat het succesvol zou worden en toch behoort het ondertussen tot een van de meest gedownloade van het afgelopen jaar.

Het spel bevat 59 verschillende katten, waaronder 20 zeldzame katten die enkel bij bepaalde speeltjes komen, die elk een eigen profiel hebben met hun karaktereigenschap en kattenalbum. Je kunt foto’s maken wanneer de kat op bezoek komt en deze in hun album opslaan.

De kattenspeeltjes kun je aankopen in de shop van het spel met vis die katten bj hun bezoek achterlaten. Natuurlijk zagen de spelmakers een een winstgevend aspect waarbij de moeilijkste soort vis (gouden vis) ook aangekocht kunnen, worden met echt geld.

In principe vindt ik het vrij vergelijkbaar met Pokemon Go, wat ik over het spel weet, omdat het einddoel van beesten verzamelen hetzelfde is. Alleen hoef je hier niet op zoek te gaan naar Pokemons en hoef je niet te dueleren. Het is eigenlijk een zeer simpel spel. Eveneens hoef je er absoluut niet de hele dag mee bezig te zijn. Het enige wat de katten weghoudt van je tuin is een lege etensbak en deze moet om de 3 Γ  6 uur bijgevuld worden.
Het spel blijft ook gewoon doorgaan ook al heb je geen internetconnectie of heb je het spel uitgezet.

screenshot_2016-12-06-17-31-16

Er bestaan ondertussen heuse uitgebreide game guides met tips en trick van het spel. Hoe zorg ik ervoor dat de zeldzame katten naar mijn tuin komen en welke speeltjes leveren mij de meeste gouden vis op, wat zijn de lievelingsspeeltjes van elke kat en andere hulpvaardige tips.

Ik speel het spel nu ongeveer zo’n twee weken en vindt het enorm leuk, tot het verslavende aan toe. Het is ook fijn dat ze het blijven updaten. Zo kan er in de winter sneeuw verschijnen in je tuin en zijn er onlangs nieuwe speeltjes toegevoegd.

20161206_124142

Speel jij App-games?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s