Personal

Personal: Tips voor Slaaprust

dekbed-discounter-essara-white-blossom-aqua-dekbedovertrek-3

Een nacht ongestoord kunnen slapen kan zoveel doen voor je energielevel de volgende dag en hoe je je voelt. Het belang van voldoende slaap is niet te onderschatten en zeker niet in deze drukke periode van examens voor sommige of lange werkdagen en daarbovenop nog eens de feestdagen.

Echter soms kun je de slaap gewoon niet vatten of lig je uren te woelen in bed zonder enige nachtrust. Het is niet enkel vervelend maar ook nog eens nadelig voor je productiviteit. Probeer maar eens op te letten in de les of te luisteren naar een preek van je baas als je amper vier uur hebt kunnen slapen. Om dit te verhelpen heb ik enkele tips voor je die ik heb ondervonden uit persoonlijke ervaring.

dekbed-discounter-essara-white-blossom-aqua-dekbedovertrek-1

Omgeving
In tegenstelling tot de meerderheid van de bevolking val ik moeilijker in slaap in complete duisternis. Het is een gewoonte geworden om bij de lichtinval van de straatlantarens te slapen. Voor het overgrote deel van de bevolking wordt elke straaltje licht als storend ervaren. Hier is een investering in zware gordijnen, lamellen of rolluiken een goede optie. Indien dit niet mogelijk is, kun je misschien je bed van het raam weg positioneren om het invallend licht te minimaliseren.
Ook de plaatsing van je bed in je slaapkamer kan invloed hebben. Persoonlijk voel ik mij veiliger als ik ver van de deur slaap. Dit is om puur psychologische redenen omdat je dan de deur in de gaten kan houden.

Voeding
Wat ik heb ervaren is dat je ruim een uur voor het slapen best niet meer kunt eten omdat het eten zich dan nog in je maag bevindt. Je maag kan afhankelijk van de portie te vol aanvoelen en het liggen op de zij onaangenaam maken. Ook het eten van suikerrijke voedsel geeft je teveel energie terwijl je juist wilt rusten. Daarnaast kan nog veel drinken voor het slapen gaan zorgen voor een volle blaas tijdens de nacht waardoor je midden in de nacht op moet staan.

Activiteiten
Je hebt zoveel dat je moet doen voordat je ook maar kunt denken aan slapen. Verplaats deze zorgen als het ware uit je hoofd door ze neer te schrijven op papier. Als het echt nog die avond moet gebeuren, doe dat dan eerst want anders blijft het in je hoofd rondgaan.

Bedconditie
De staat van je bed kan ervoor zorgen dat je moeilijker slaap vat. Is je kussen nog goed? Vertoont je matras de vorm van je lichaam en heeft het zijn steun niet verloren? Daarnaast is het zo fijn om schoon beddengoed te hebben. Niet enkel voor je huid aangezien een veelgebruikte kussensloop je poriën kan verstoppen met dode huidcellen van eerdere nachten, maar ook voor een gevoel van welbehagen. Het beddengoed op de foto’s is de White Blossom van van Essara  verkregen bij de webshop Dekbed discounter . Ik heb enkel 100% katoenen dekbedovertrekken omdat deze stof goed doorlaatbaar is en zacht aanvoelt op de huid. Het vrolijke dekbedovertrek is van dun katoen en de levendige print erop niet pixel-ig met een handige instopstrook. Het dekbedovertrek was simpel verpakt en keurig afgeleverd binnen een dag (en dat vanuit Nederland). Ik ben echt blij met dit kleurig dekbedovertrek! Je kunt in de webwinkel makkelijk vinden waarnaar je op zoek bent aan de hand van de filterfuncties. De webshop heeft trouwens nog veel meer als enkel overtrekken voor je bed.

Slaappatroon
Stel een routine op voor het slapengaan gevuld met rustige activiteiten zoals je tas klaarmaken, je outfit klaarleggen en je tanden poetsen. Dit zodat je geheel kalm bent wanneer je in bed ploft.

Er bestaan nog vele andere tips die kunnen helpen om sneller in slaap te vallen maar niet hier tussenstaan. Zo zijn er enkele goede tips in deze video van Wengie. Hopelijk zal dit je helpen om die broodnodige slaap te verkrijgen.

dekbed-discounter-essara-white-blossom-aqua-dekbedovertrek-2
Weet jij nog tips?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s