Watching

Watching: Remarkable shows

hidden-kingdoms
Bron: http://www.docuzone.nl/hidden-kingdoms-2014/

Tegenwoordig wordt er over alles wel een tv-programma van gemaakt, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bekijken. Onlangs is zelfs Temptation Island weer tot leven geroepen en bestaat er nu zelf het programma Mijn lief is vrijgezel, waar een vrijgezelle vrouw vier mannen ontmoet en de single eruit moet halen. Zo gek is de interesse van de huidige maatschappij dus geworden.

Nou zulke programma’s spreken mij allesbehalve aan. Onlangs keek ik wel drie programma’s, hetzij een enkele aflevering of meerdere van dezelfde serie, die ik graag wou delen.

Hidden kingdoms BBC
De Britse HD dieren-documentaire van 2014. Met Stephen Fry als verteller wordt het leven vanuit het zicht van kleine dieren getoond. Elke aflevering bevat 60 minuten aan informatieve beelden van de dieren chipmunk, mestkever, springspitsmuis en boomspitsmuis. Dieren die gevestigd zijn op andere plaatsen in de wereld maar allen het moeilijk hebben om te overleven vanwege hun grootte en de overvloed aan roofdieren.

De filmtechnieken die ze hebben gebruikt om de documentaire te maken, laten werkelijk het leven zien op het niveau van de dieren, vaak laag aan de grond. De verhalen zijn mensgemaakt aan de hand van storyboards en dan in scene gezet, maar de dieren zijn echt. Er wordt gebruik gemaakt van bluescreens en en overlays van beeldmateriaal wat voor actieve filmfragmenten zorgt.

Van de driedelige-serie heb ik al 2 delen bekeken en heb ik zeker de aspiratie om het laatste deel te bekijken.

Emma wilt leven

Tijdens de les psychologie werd het verhaal van Emma getoond. Emma die worstelde met de eetstoornis Anorexia en ondanks haar wil om te leven het niet heeft gehaald. Voorheen ik de documentaire zag had ik enkel gehoord over de hashtag die tijdens de uitzending op Twitter piekte. Daaruit is duidelijk af te leiden dat het veel mensen heeft aangegrepen.

Aan de hand van interviews met Emma’s ouders, vriendinnen en verzorgers en zelfgefilmde fragmenten toont de documentaire de zes-jaar lange worsteling van Emma met haar eetstoornis. Het toont serieus aangrijpende beelden en komt hard aan bij ieder.

Het is pas een recent uitgebrachte documentaire en nog steeds terug te bekijken hier.

Supersize vs Superskinny

Deze serie die draait om slechte eetgewoontes is hier al meerdere keren aangehaald op de blog. In elke aflevering wordt er een over-eter samengezet met een onder-eter om zo de wake-up call te krijgen hoe ongeschikt hun eetpatroon is. Onlangs heb ik Seizoen 7 gekeken, de afleveringen zijn terug te vinden op YouTube, waar ze naast de verhalen van de deelnemers ook focussen op de gevolgen van morbide obesitas in de Verenigde Staten en het ander uiteinde van anorexia. Eveneens komen hier expliciete beelden in beeld van uiterlijke aandoeningen ten gevolge van eetstoornissen en operaties.

Naar wat kijk jij?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s