Listening

Listening: ♫10 current kpop faves

Waar luister ik momenteel naar en welke liedjes moet je zeker eens beluisteren. Af en toe komt hier wel eens een kpop nummer voorbij stuiteren meestal gelinkt aan een outfitpost, maar dat er een concrete lijst aan k-pop nummers is verschenen is al een tijd geleden. Ze staan niet in een bepaalde volgorde, gewoon op willekeur.


I.O.I(아이오아이) – Very Very Very(너무너무너무)
Een vrolijk poppend nummer van de veelbesproken groep I.O.I vertoont heel wat kleurige MV vergelijkingen met Red Velvet Russian Roulette en Oh My Girl’s Liar Liar maar dat neemt niet weg dat het een energiek leuk nummer is met een blijvend refrein.


TWICE(트와이스) – TT
Het Halloween nummer van dit jaar is zonder enige twijfel de TT comeback van TWICE. De verkleedkleren, de dans en de scenario’s maken de videoclip aantrekkelijk, buiten de meisjes om gerekend. Het leuke is dat ze echt werken met de persoonlijkheden van de groepsleden en waar ze bekend om staan.


MINO – 몸(BODY)
Een stoerder en sensueler lied is van Song Min-ho, van de YG groep Winner. Het instrumentele gedeelte is sterk aanwezig en vormt grotendeels het aantrekkelijke aan dit nummer.


100%(백퍼센트) – Better Day(지독하게)
Enkel al om hoe de video horizontaal openglijdt geeft al aan hoe smooth het in elkaar zit. Het gebruik van kleurbelichtingen in een donkere setting, angles en lensflares maken het geheel artistieker. Daarbovenop het computer gegenereerde getingel met pianomuziek en de lage-en hoge bereiken van de stemmen. Nog niet eerder had ik iets van 100% gehoord, maar dit is zeker niet slecht.


Dalshabet(달샤벳) – FRI. SAT. SUN(금토일)
De groep Dalshabet is terug na hun Someone like you met een weekend-anthem FRI. SAT. SUN. Een nummer waar ik eerder al over schreef in een outfitpost. Het relevante gedeelte zet ik hier mooi tussen haakjes: “Dal Shabet heeft namelijk een nieuw album gereleased en hun hele album ‘Fri, Sat, Sun’ Klinkt goed, maar vooral hun promotie single trekt de aandacht. Het vrolijke gelijknamige nummer bevat diverse toegevoegde sounds en de vertraging in de chorus maakt het hem helemaal. Het nummer, dat gaat over het uitkijken naar het weekend na een zware werkweek, heeft geen al te speciale video maar de kleding die ze erin dragen is echt wel stylish. Enkel die broeken met enorme kniegaten?”


Fei(페이) – Fantasy(괜찮아)
Eveneens een lied dat eerder is teruggekomen op de blog in een outfitpost, maar ik blijf het goed vinden en vandaar dat het steeds weer verschijnt. “Fantasy van Fei. Fei, een lid van de Koreaans meidengroep Miss A, haar eerste solodebuut klinkt electro-pop zwoel en melodisch. De videoclip van Fantasy vertoont een interessante take op wat virtuele technologie te bieden heeft.”


SISTAR(씨스타) – One More Day Feat. Giorgio Moroder
De nieuwste release van de groep SISTAR is een elektronische dance ballad met een boodschap naar de holebi vereniging en een aanklacht jegens huiselijk geweld. Twee onderwerpen die niet al te vaak worden aangekaart door de traditionele Zuid-Koreaanse maatschappij, en dat in een poplied. Hyolyn heeft weinig solo verses gekregen maar is toch de meest dominante stem die je hoort.


Hyolyn(효린) – Paradise
Een stijl gelijkende aan Ariana Grande’s side to side in de setting van Nicki Minaj’s Anaconda maar dan eerder vrolijk als vulgair. In de kpop industrie zou ik het vergelijken met 4Minute’s Is it poppin. De verschillende achtergronden lijken geen samenhang te vertonen, dus het lijkt me eerder een lied en MV waar Hyolyn het beste in uitblinkt. Met uitzondering van de aanwezigheid van hoge tonen, die ze weldegelijk kan bereiken.


Berry Good – Don’t believe(안 믿을래)
Een melodisch nummer met harmonische stemmen, piano en ploppende synths. Enkel hun outiftkeuzes voor de dansgedeeltes trekken naar mijn mening op niets: blokhakken, grote rode strik, zwarte tassels en onder de kniekouzen…


LADIES’ CODE(레이디스 코드) – The Rain(더 레인)
Van de folie nagels, tot de grijze elementen, puntschoenen, soft focus make-up en die paraplu’s – alles is zo stylish! Prachtige videoclip! De rustgevende stemmen van Ladies’ code en een goede muziek opbouw, alles maakt het tot een lied dat de aandacht verdient.

Waar luister jij naar?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s