Personal

Personal: Sorry, geen verbinding

personal-maastricht-selfie-carnaval

Precies 16 dagen geleden dat hier nog een artikel is verschenen. Hoewel het nog geen examenperiode is of ik weg ben op vakantie. Dat laatste zie ik momenteel helemaal zitten, dat eerste … minder.

Om even terug te komen op de reden van mijn afwezigheid. Het heeft te maken met meerdere factoren. De hoofdreden was dat ik ruimschoots twee weken mijn laptop heb moeten, missen. Hij was terug bij de leverancier wegens technische problemen. Eigenlijk hadden ze het probleem in twee dagen gerepareerd. Maar vooraleer er van mijn laptop een volledige back-up (zeer belangrijk) was gemaakt, het in de doos zat en daadwerkelijk de deur uit was en bij de postbode beland, dat nam een week in beslag. Die back-up kwam trouwens heel handig van pas vandaag, aangezien de hele computer geformatteerd en opnieuw geïnstalleerd is geweest. Anders was ik jaren aan bestanden en foto’s kwijt.

De andere redenen zijn ook voor de hand liggend. Ik heb amper tijd gehad om iets niet-schoolgerelateerd te ondernemen. Het meeste plezier haalde ik uit mijn eten mooi presenteren en dat is een basisbehoefte (het eet-gedeelte, niet het presenteer-gedeelte). De volle week aan lessen, de ene taak na de andere, een groepswerk, een voorbereiding en het eindwerk. Daarnaast probeer ik ook de leerstof bij te houden door samenvattingen te maken, wat niet voor elke les even evident is.
Het gebruik van powerpoints heeft naar mijn mening het leven van de student zowel moeilijker als makkelijker gemaakt. Je krijgt veel meer voorbeelden en afbeeldingen te zien dan je in een theoretische handboek maar je krijgt er dan ook veel meer informatie bovenop. Bovendien moet je de slides bij de hand hebben, wat enorm veel printwerk inhoudt, of een laptop meebrengen als je georganiseerd wilt werken.

Ik overdrijf lichtjes, zoals altijd, want ik heb tussen de deadlines door wel tijd gevonden om andere activiteiten te ondernemen. Een shopuitje naar Maastricht, een bubble-tea-bijklets sessie met een vriendin en een cinema bezoek. Ook nog taarten, koekjes en brood bakken en soep brouwen. Om soepel te blijven probeer ik minstens 2 keer per week de fitness te bezoeken en natuurlijk mijn dagelijkse fietstocht naar de campus.

Voorlopig blijf ik nog in deze tweestrijd van tijdsbesteding tussen school en privé-leven, hoewel er eigenlijk geen strijd is aangezien school dit jaar altijd voorop staat. Over ongeveer een halve maand begint mijn blok alweer tezamen met de feestdagen. Een drukke, stressvolle maar leuke tijd (leuk vanwege de feestdagen niet het blokken, allesbehalve het blokken).

Hoe gaat het met jou?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s