Watching

Watching: Watchlist #6

Wat een ommekeer is er gebeurd op dit gebied. Waar ik vroeger uren na elkaar films kon blijven kijken, soms wel een gehele dag lang kijk ik tegenwoordig hooguit nog een film per week. De laatste ‘Watchlist’ dateert van 11 maanden geleden en eigenlijk heb ik niet veel titels neergeschreven. Het lijkt wel alsof een film kijken op de een of andere manier veel langer duurt en veel meer van me vraagt. Dikwijls val ik zelfs halverwege de film in slaap.

Toch heb ik voor de goede orde de filmtitels die ik heb doorlopen, bijgehouden en het komt praktisch neer op Aziatische films of new releases (nieuw toentertijd wel te verstaan). Vandaar ook dat ik de indeling maak volgens deze twee categorieën.

Aziatisch

Op wikipedia vond ik een lijst met Koreaanse Box-office hits en daarvan heb ik een deel gekeken. A werewolf boy met Park Bo Young heeft zeker een indruk op mij achtergelaten. Het verhaal waarin een jong meisje zich ontfermt over verwilderde jongen en deze de manier van leven in een gemeenschap probeert aan te leren zit mooi in elkaar. Hoewel ik niet overeens ben met het einde, zou ik het ook niet anders kunnen inbeelden. Het bevat wat kinderlijke onschuld, mysterie, romantiek en fantasie.

De komedie Miracle in cell No. 7 lijkt een combinatie van I am Sam, The Green Mile en Three Guys and a baby. Een mentaal gehandicapte vader belandt onterecht in een strenge gevangenis en maakt vrienden met zijn celgenoten. Samen ontfermen ze zich over het slimme dochtertje wat niet evident blijkt te zijn in een gevangenis. Het is zo’n knappe film. Het lokt lachen uit en huilen. Ik snap geheel waarom dit een grote hit was in de bioscopzalen.

Empire of lust is precies wat de titel impliceert. Het hofleven wordt royaal verstoord als de commandant van de Joseon dynastie een vrouw van het nachtleven huwt. Het verhaal zit nog complexer in elkaar en soms was ik heel even de draad kwijt (normaalgesproken houd ik er niet van als mensen zeggen dat alle Aziaten op elkaar lijken, toch in deze film en met die uniformen en baarden…). Het is een knap staaltje van acteren en scenografie.

Een rits van foute keuzes en gebeurtenissen zorgen ervoor dat een vader gezocht wordt voor moord en de zoon de waarheid probeert te achterhalen in Running man.

Als je veel bezig bent met RPG (Role Playing Games) op je computer of interesse hebt in deze surreële wereld dan is de Chinese Love 020 misschien wel een film voor jou. Waar twee RPGamers ontmoeten en verliefd worden. Verwar het niet met de drama, hoewel het verhaal hetzelfde is, is de uitwerking en de duur verschillend.

De Koreaanse melodrama Remember you geeft je een mooi maar droevig verhaal over hoe een man, die de laatste tien jaar van zijn leven is vergeten na een ongeluk, zijn verleden probeert te herinneren.

De Japanse Flying colors vertelt over levenslustige Sayaka Kudo die zich in een korte tijd laat bijscholen door een studiegroepleerkracht. Dit om zowel haar inteligentie te bewijzen aan haar vader als om het moeilijke ingangsexamen voor de prestigieuse universiteit van haar keuze te halen. Een mooie film over geloven in jezelf, opgroeien en hard werken dat ook meer inzicht geeft in het onderwijssysteem van Japan.

Om de liefde van haar leven terug te winnen, leert de Chinese Angie de techniek van het flirten in de komedie Women who flirt. De uitkomst was vanaf het begin al voor de hand liggend en meer als een grappige doorsnee film is het niet echt.

Een oud-popster probeert luisteraars te sprokkelen voor haar radio show door een nieuw segment te introduceren waar luisteraars zelf op de radio zingen in de Koreaanse komedie Wonderful radio. Een geinige maar soms verwarrende film.

Kim A-Joong in een andere komediefilm dan 200 pounds beauty, dat moest ik zien. My PS partner begint met een pikant telefoontje naar de verkeerde persoon. Wanneer de twee elkaar in het echt ontmoeten slaat algauw  de vonk over.

Terug in de tijd gaan, dat overkomt 70-jarige Miss Granny die na het nemen van haar foto terug in het lichaam van haar 20-jarige zelf bevindt. De kans op een tweede jeugd laat ze zich niet zomaar voorbijgaan. De komedie is warm en hilarisch tegelijk.

De Koreaanse Masquerade vult de vijftien dagen in die niet beschreven werd in de Joseon dynastie onder de heerschappij van koning Gwanghae. Omdat de het leven van de koning wordt bedreigd, zoekt zijn trouwe dienaar een substituut die de koning kan vervangen in een periode van gevaar. De vervanger is een simpele acrobaat die meer aandacht en begrip toont voor zijn bedienden. De film was op momenten wat verwarrend maar vooral goed/knap en enorm droevig op een bepaald moment.

Lee Sang-yoon als hoofdacteur van Twenty again in een andere Kdrama maar nu als dokter in Angel Eyes. De mooie maar droevige 20-delige serie waar een blind meisje verliefd wordt op een jongen maar door ongelooflijke omstandigheden het contact met hem verliest en niet kort daarop een oogoperatie ondergaat. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer, alleen herkent ze hem niet. De serie had soms wat ‘serieus scriptschrijvers’ momenten waar het verhaal in een cirkel draalde, maar het einde was naar behoren.

De dicongruentie in I order you komt naar het einde toe steeds vaker voor. Op bepaalde punten zijn er gaten in het verhaal enkel om het spannend te maken en de ratings te laten stijgen. De romance tussen een beschadigde lunch box chef en een songteksten schrijvster zorgt voor veel lekkere etensmomenten maar niet voor een sterke kdrama. Eerder een tussendoortje om de ergste honger te stillen.

Een ander vullertje was de webseries Midnight’s girl over de nachtkracht van een karaoke tent die bevriend wordt met een vrouwelijk spook.

Amerikaans

De nieuwe Adam Sandler film is niet exact hetzelfde als voorheen, want The ridiculous six is gemaakt in samenwerking met Netflix. Hoewel je merendeels dezelfde cast terugziet als in eerdere Maddison films lijkt het filmgebied te zijn open getrokken. Tuurlijk krijg je die platvloerse humor maar het lijkt net dat kleine beetje meer verhaal te bevatten.

Een gewelddadige actiefilm waarin Four brothers onder andere Mark Wahlberg en Tyrese Gibson de dood van hun adoptiemoeder wreken. Een blik op het straatleven maar vooral veel wapen-en onnodig geweld.

Je krijgt de opdracht van school om een verslag te schrijven over het leven van een oud persoon en je denkt snel klaar te zijn door je ‘saaie’ buurman te vragen totdat het blijkt dat deze een gepensioneerde CIA  moordenaar blijkt te zijn. In Ashby overkomt dat Nat Wolff, maar hij ziet het ook als een kans om te leren van een sterk persoon.

Het is geen nieuw concept dat het geschreven woord tot leven komt vermits door de juiste persoon uitgevoerd. Eerder zag ik het al terug in Inkheart maar niet in het Stephen King gehalte als in komediefilm Goosebumps. Jack Black is een beroemde horror auteur wiens creaties uit het boek springen wanneer een tiener rondneust in zijn bibliotheek. Maar hoe krijg je ze er terug in?

Harkerige, betrouwbare Will Ferrel als je stiefvader terwijl stoere, maar nalatige Mark Wahlberg je biologische vader is. Het zorgt op zijn minst voor spanningen. Daddy’s home heeft zijn charmes. Het plot is niet verkeerd, zeker als je bedenkt dat nieuw samengestelde gezinnen veel vaker ontstaan en dat overeenkomen over de opvoeding van de kinderen niet evident is.

Het boxers wereldje is niet zonder smeergeld en louche deals zo blijkt wel in Snatch. Wedstrijden met een vaste uitkomst terwijl er ook een zeer waardevolle diamant in het circuit rondgaat, lijkt heel wat los te maken tussen de verschillende partijen.

Nog maar eens een winnend duo-film met Will Ferrel maar deze keer aan de zijde met John C. Reilly in Step brother. Ik had mijn twijfels over deze komedie aangezien ik eerder een Dumb & Dumber gehalte had verwacht, maar deze komedie zit best goed in elkaar. Het verhaal loopt vlot en de twee onvolwassen broers zie je wijzer worden na de zoveelste foute beslissing.

Analeigh Tipton ken ik nog van Top Model en dat ze het nu ook op de filmset zoekt, moest ik eens gezien hebben. Samen met Miles Teller zitten ze na een online match one-night stand vast in een aparttement temidden van een sneeuwstorm. Wat een losse onbezonnen fling had moeten zijn wordt iets veel meer in de romantische komedie Two night stand. Dat gebeurt wel eens als mensen de tijd nemen om elkaar te leren kennen.

Ik verkeerde nog in een Miles Teller mood en zag That awkward moment. Ik snap nog steeds niet geheel hoe deze film werkt. De emoties vielen plat hoewel ik soort van het coming of age wel inzie.

Kevin Hart en Ice cube teamen weeral eens samen in Ride along 2 om een drugs dealer te klissen. Het is een grappige film toch niet hilarisch. Iets om de tijd te verdrijven.

Toen de The revenant nog maar pas uit was, heb ik hem gekeken in de bioscoop. Op groot scherm zijn zulke dramatische films altijd net wat indrukwekkender, maar de gruwelijke scenes zijn dan ook weer dat beetje gruwelijker. Zeker de bloederige of pijnlijke momenten, waar ik toch al niet zo’n sterke maag voor heb. De film die Leonardo Di Caprio’s eindelijk een Oscar gaf laat hem zien als een survivaler onder de meest wrede omstandigheden, dat allemaal om wraak te nemen op de moordenaar van zijn zoon.

Disney is druk bezig met al zijn sprookjes nogmaals uit te geven, maar nu met echte acteurs en special effects die het verhaal uitbeelden in de plaats van animatiefiguren. Zo ook het welbekende romantische, kindvriendelijke versie van Cinderella. Die blauwe baljurk van Assepoester!

Tom Cruise in The last Samurai, deze film komt regelmatig terug in de tv-planning maar ik had hem vreemd genoeg nog niet gezien. Een Amerikaanse ambtenaar verandert van kant naarmate hij meer komt te weten over de Japanse cultuur.

De enige film die ik heb gekeken op mijn lange vluchtreis: Zootopia. Het doorzettingsvermogen van een klein konijntje die zich opwerkt tot politieagent en door omstandigheden met de hulp van een sluwe vos het mysterie van de verdwenen dieren moet oplossen. Het verhaal van de animatiefilm speelt zich af in een wereld waar dieren zich gedragen als mensen en dus ook praten, werken en gedragen als mensen.

Lachen met de animatiefilm The secret life of pets als de terriër Max een nieuwe huidgenoot krijgt, de geadopteerde grote hond Duke. De huisdieren in de film kunnen praten (bazen verstaan het niet) en hebben een heel leven waar hun bazen niets van afweten. Het concept deed me denken aan de serie Hamtaro waar hamsters allemaal avonturen hadden wanneer hun baas het huis verlieten, maar dan met de charmes van Despicable me en wat hart van Up.


In een notendop – De films die ik adviseer zijn: A miracle in cell No.7 Flying colors, Masquerade, Daddy’s home, Two night stand, Zootopia, The secret life of pets

(Edit: tegenwoordig is het aantal wat opgedreven geweest met de vakantie, vandaar dat ik dit artikel in twee heb gesplitst.)


Wat heb jij als laatste gekeken?

Advertenties

2 gedachten over “Watching: Watchlist #6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s