Food

Food: Vegan Carrot Cake

Vegan Carrot Cake (2)Vegan Carrot Cake (1)

Laat je niet misleiden door het uiterlijk: het lijkt op vleesbrood, maar is in werkelijkheid een veganistisch worteltaart. De lichte taart is uiteraard lactosevrij, eivrij maar ook vrij aan soja en noten. Tevens is het laag in zout aangezien ik was vergeten zout toe te voegen.

Het is pure improvisatie en luiheid waardoor deze worteltaart is ontstaan. Eerder deelde ik al het originele worteltaart recept van Linda McCartney die ik normaalgesproken gebruik. Deze taart heeft hier en daar wat veranderingen ondergaan doordat ik het veganistisch wou maken, minder calorierijk en botweg niet alle nodige ingrediënten in huis had en het te hard regende om naar de winkel te fietsen.

De veranderingen die plaatsvonden waren:

  • 20 ml minder zonnebloemolie
  • Zonnebloempitten gebruiken in de plaats van walnoten en gedroogde, geraspte kokosnoot. Zonnebloempitten zijn iets lager aan calorieën als walnoten toch proef je nog steeds iets notig.
  • Geen ei toevoegen maar bakpoeder en banaan
  • Geen glazuur smeren tussen twee taartlagen en eromheen. Als je toch nog een topping wilt kun je een lactose-vrije yoghurt gebruiken en daar poedersuiker doorheen roeren. Ik gebruikte hiervoor Alpro Mild& Creamy ongezoet. Let wel op dat dit op basis van sojabonen is.

Vegan Carrot Cake (3)


Worteltaart met zonnebloempitten

Ingrediënten

250 g zelfrijzende bloem
250 g bruine basterdsuiker
3 tl bakpoeder
2 tl kaneel
150 ml zonnebloemolie
2 el water
1 geprakte banaan
1 tl vanille extract
500 g gekookte gepureerde wortelen
175 g zonnebloempitten (helft gehakt en helft gemalen)

Meng in een grote mengkom de droge ingrediënten waaronder de bloem, de basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zonnebloempitten. Meng in een andere kom de natte ingrediënten als zonnebloemolie, water, banaan, vanille extract en wortelen. Mix de droge met de natte ingrediënten tot een geheel. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 70 minuten.


Smakelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s