Personal

Personal: Citytrip Ireland

Ierland (1)

Ierland brengt beelden omhoog van levendige groene vlaktes, Keltische vondsten en waar mystieke manifestaties nog kunnen plaatsvinden. Dat laatste heb ik niet kunnen terugvinden in de hoofdstad Dublin, waar ik gedurende een week mijn uitvalsbasis had, desondanks had ik zeker wel een fijne tijd.

Vanuit Brussel, Zaventem vertrok ik met Aer Lingus naar Dublin voor een verblijf van precies 7 dagen. Gedurende het verblijf overnachtte ik in een IFSC Apartment van TheKEYcollection net ten oosten van het centrum van Dublin. Dit zijn gunstig gelegen geheel uitgeruste appartementen met alles erop en eraan. Het was een 15 minuten wandeling langs de rivier Liffey om de grote straat O’Connell Street Lower te bereiken. Onderweg kwam ik langs veel zakelijke gebouwen van het Internationaal Financieel Dienstencentrum.

Ierland (2)Ierland (3)Ierland (4)Ierland (5)

De eerste dag draaide vooral om koffers droppen aan het appartement en de buurt eens bekijken, waaronder het opzoeken van een supermarkt zodat er ontbijt in het appartement zou zijn. De dag erop heb ik de hele stad uitgeplozen aan de hand van een stadswandeling die mij langs de bekendste punten van Dublin bracht langs beide kanten van de rivier: Merrion Square met een relaxende Oscar Wilde, St. Stephen’s Green waar in het weekend straatverkopers hun tekeningen proberen te verkopen, het gratis Nationaal museum vol met opgezette dieren, Dublin Castle, Temple Bar en de drukke winkelstraten met hun centra.

Ierland (6)Ierland (7)Ierland (8)Ierland (9)Ierland (10)Ierland (11)Ierland (12)Ierland (13)Ierland (14)Ierland (15)Ierland (16)Ierland (17)

Eigenlijk ben ik hoofdzakelijk in Dublin centrum gebleven en heel wat rondgewandeld daar. Het is handig dat je moeilijk te ver buiten het centrum kunt stappen want je merkt meteen op wanneer je uit het stadsbewoonde gebied gaat. De derde dag liep ik voorbij  Christ Church Cathedral en ongeveer alle Quay’s die Dublin te bieden heeft. Als je lang genoeg blijft rondhangen dan ontdek je vanzelf weer nieuwe dingen op. Een bepaalde straat die langs de andere kant weer wat te bieden heeft of op de juiste plaats op het juiste moment zijn.

Toevallig had ik het geluk dat er een belangrijke UEFA match van het Ierse team The boys in green plaatsvond ten tijden van mijn vakantie. Als je die kans krijgt, moet je natuurlijk wel even in een Ierse pub het einde van de match bijwonen en alle intense voetbal-emoties opvangen ookal heb je niets met voetbal.

Ierland (18)Ierland (19)Ierland (20)Ierland (21)

De spannendste dag was degene waar ik een daguitstap buiten Dublin centrum maakte, namelijk naar Newgrange & Hill of Tara met een Grayline Tour geleid door een amicale gids die knap Ierse naam heeft ‘Eoin’. De tour nam zo’n negen uur in beslag en bracht me naar het pittoreske Howth Village, UNESCO neolithische grafkamer Newgrange en de zetel van Ierse koningen Tara Hill. Het uitzicht dat je vanaf Tara Hill kon bewonderen was geweldig, eveneens vanuit Howth Village maar op een andere manier en de grafkamer had iets magisch. De busrit naar deze plekken was ook zeker niet zonder opvallende punten.

Ierland (25)

Ierland (26)Ierland (30)Ierland (31)Ierland (32)Ierland (33)Ierland (34)Ierland (36)

Op 25 juni was Dublin in alle kleuren van de regenboog gekleed, dit voor het DublinLGBT Pride festival. Die zaterdag was er een parade met veel mensen en praalwagens, vooral veel gekleurde ballonnen en vlaggen. Het was een vrolijke optocht. Het veroorzaakte wel heel wat verkeersproblemen want auto’s mochten niet de grote straten gebruiken gedurende een heel aantal uren net als de Citysightseeing bus, waar ik op zat. Uiteindelijk ben ik net voor de omweg afgestapt en de optocht gaan bekijken. Gelukkig voor mij gebeurde dit pas tegen de namiddag waardoor ik wel mijn hele route heb kunnen rijden en de belangrijke punten, die ik had gemist op mijn vele wandelingen vanwege een te verre ligging, toch  heb kunnen zien. Dit hield in: het bekende bier Guinness Storehouse, de inkom van de Dublin Zoo, Old Jameson distillery en de Ierse “Père Lachaise” Arbour Hill Cemetery.

Ierland (41)Ierland (42)Ierland (43)Ierland (44)

Op zich is Dublin makkelijk in minder als een week te zien, maar het voelt wel rustiger als je er de tijd voor neemt. Het is meer stedelijk als ik had verwacht, toch zijn de mensen aardig en verwelkomend en de sfeer vrolijk.

Advertenties

6 gedachten over “Personal: Citytrip Ireland

  1. Dublin ziet er super mooi uit! Die klok in het winkelcentrum is heel mooi en wat hebben ze veel random standbeelden door de stad zeg :p Ik ben nog nooit in Ierland geweest maar het lijkt me een mooi land! Hopelijk kan ik er ooit wat dagen ronddwalen zoals jou 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s