Beauty

Review: HEMA Serum Sensitive Skin

HEMA serum (1)

HEMA serum (3)

HEMA serum (2)

Laat je huid eruitzien alsof het van binnenuit glanst. Enige tijd geleden, als in haast een jaar terug, schaftte ik voor het eerst een serum aan: HEMA’s Serum Sensitive Skin.

HEMA Serum Sensitive Skin is volgens HEMA zelf een intensief kalmerend serum. De werking is gebaseerd op de actieve ingrediënten Sepicalm S™ en Inuline. Sepicalm S™ kalmeert de huid door irriterende prikkels op de huid af te remmen en inuline ondersteunt het herstel van de huidweerstand. Het serum is eveneens preventief te gebruiken tegen huidirritatie en bij huidherstel. Het bevat geen parfum of conserveringsmiddelen en is dermatologisch getest. De inhoud bedraagt 30 ml en het product is 6 maanden houdbaar.

Ik gebruik het product ongeveer een jaar lang, in ieder geval ruim over de houdbaarheidsdatum, en ik heb pas iets meer als de helft opgemaakt.
Ten eerste wat ik enorm waardeer aan het product is de verpakking. Het is ideaal om mee te reizen vanwege het stevig plastic met een goed sluitende dop en het ligt uitermate fijn in de hand. Het vertoont een rustige opdruk en oogt ook mooi door het doorzichtige melkige aspect met frisgroene accenten.
Het werkt tevens aan de hand van een hygiënisch pompsysteem. Het volume dat eenmaal wordt gepompt, is voldoende voor het gehele gezicht met de nek inbegrepen.

Het serum heeft een vloeibare lotion consistentie en trekt snel in de huid. Een opvallend niet-beschreven gegeven is het feit dat het serum duidelijke microshimmers bevat. Eenmaal in het zonlicht worden ze zeker opgemerkt, dat is het stralende effect dat tegelijk de huid er beter uit laat zien. Persoonlijk vind ik het geen groot probleem, want meestal gebruik ik er foundation overheen of pas ik het toe als vloeibare highlighter.
Op de huid voelt het niet specifiek tacky aan, maar ik heb wel het idee dat make-up beter blijft zitten. Hoewel het vrij is van conserveringsmiddelen merk ik een neutrale maar lichte siliconen geur op.

Als eerste serum-ervaring vind ik het geen slecht product. Je huid voelt gezonder aan na applicatie. Het is zuinig en hygiënisch in gebruik. Het is ook voordelig geprijsd. Aan de andere kant kunnen de microshimmers voor sommigen een groot nadeel vormen.


Prijs: €5,50

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s