Personal

Personal: Citytrip London

London Selfie

London calling! Een citytrip die al een vijftal jaar in mijn hoofd rondspookt, maar vanwege omstandigheden steeds werd uitgesteld (lees studies en budget). Eindelijk heb ik dan toch de citytrip uitgevoerd en genoot ik drie dagen lang van wat Londen te bieden had.

De grootste motivatiereden was een promo van de Eurostar. Normaliter leg je al gauw een €150 neer voor een retourtje Londen, toch reisde ik voor €78 euro in een comfortabele trein naar metropool Londen.

Gewoonlijk plan ik alles ruim op voorhand tot in de puntjes, echter had ik deze citytrip best slecht voorbereid. Zo realiseerde ik mij pas een week van tevoren dat Engeland in een andere munteenheid handelde en ik niet overal zou kunnen betalen met Maestro. Daarnaast gooide ik de dag voor vertrek vanalles in een reistas en vergat daarbij wat gerief doch gelukkig niet al te essentiële zaken.
De reis zelf en het hostel had ik al een maand eerder geregeld net als wat ik zou doen in Londen.

Mensen kijken trouwens nog steeds verrast als ik hen vertel dat ik alleen op citytrip ga, terwijl op sjouw gaan in mijn eentje voor mij al een van de normaalste zaken van de wereld is.

Mijn citytrip startte vanaf Brussel Zuid waar ik de Eurostar nam naar Londen St.-Pancras om daar tegen 10 u aan te komen. Ik had op eerder al beslist dat de dag van aankomst gelijk zou staan aan eet-dag: Dag bij uitstek waar ik alle speciale snacks zou proeven die er in en rond Londen verkrijgbaar zijn (Foodshots volgt nog). Met andere woorden sprong ik bij de halte Kings Cross in de ‘Tube’ richting Dalston Kingsland waar de eerste eettent huisde. Omdat ik Oyster-geld wou besparen, wandelde ik naar de halte Whitechapel wat zo’n 4,5 km verderop lag. Onderweg kon ik de buurt goed aanschouwen en kwam ik voorbij het rustige Geffrye Museum, een openlucht foodcourt, de goudversierde facade van Whitechapel Gallery en alleraardigste Old Spitalfields Market. Vooral bij deze laatste was de sfeer erg aangenaam. Na de energieke wandeling nam ik de metro bij Stepney Green naar Paddington. Het is geen geheim dat ik fan ben van deze marmelade-liefhebbende beer, dus ik moest het filmbeeld in het gelijknamige station wel opzoeken. Vanuit het station begon ik mijn tocht naar de grote winkelstraat: Oxford Street. Hierdoor kwam ik langs de grote, rode, chique Hyde Park Mansions. Het was ondertussen al tegen 17u en aangezien winkels op de grote winkelstraten op zondag sluiten om 18u had ik nog een uur de tijd om rond te struinen in de winkels die ik tegenkwam op mijn route. Helemaal uitgeput na een eerste energieke dag checkte ik in bij mijn hostel.

De volgende dag hing ik de toerist uit. Het hostel gaf de mogelijkheid om deel te nemen aan een gratis wandel toer waardoor je de typische toeristische attracties zou kunnen bezichtigen onder de begeleiding van een lokale gids. Werkelijk ideaal! De Engelse gids van Freelondonwalkingtours kon de toer die startte in St. James Park goed verrijken met zowel amusante als leerrijke verhalen over gebeurtenissen die plaats vonden op de locaties. De toer liep langs een merendeel van de bekende attracties als Buckingham Palace, The Mall, Downing Street n.10, de eerste telefooncel (als gebruikt in Harry potter), The Eye, Trafalgar Square, Horse Guards RoadWhitehall en Palace of Westminster met Big Ben. De twee uur durende toer was trouwens perfect getimed zodat de toeristen de wisseling van de wacht niet zouden missen.
Inmiddels was het middag en bracht ik de rest van mijn dag door in, je raad het al, de winkelstraten. Velen sluiten doordeweeks om 21u en sommige zelfs pas om 22u. Met veel te veel spullen als nodig rustte ik een aantal minuten uit in het hostel om erna tegen middernacht London-by-night te ontdekken. Aangezien het hostel in Soho op een steenworp van zowel Oxford Street als Chinatown is gelegen, was de wandeling naar het Broadway mekka op Shaftesbury Ave en het verlichte Piccadilly Circus niet ver.

Op de laatste dag had ik nog tijd om een rustige en opgeruimde Primark, deze zijn zeldzaam, en een Sainsbury’s supermarkt voor ‘Engelse souvenirs’ in alle vroegte te bezoeken voordat ik op mijn gemak de Eurostar terug nam. Rond 21u eindigde mijn citytrip en kon ik moe maar met nieuwe ervaringen in mijn bed kruipen.

London Piccadilly Circus1

Advertenties

4 gedachten over “Personal: Citytrip London

  1. OOOH ZO LEUK!!!! Het lijkt me echt ideaal om een citytrip in m’n eentje te nemen (niemand die op me hoeft te wachten lol) maar ik ben nog niet oud genoeg, denk ik T_T Maar ik ben soort van door je foto’s mee op jouw trip gegaan! ^^

    1. Lol, jah het heeft me ook 22 jaar genomen om alleen dergelijke trips te ondernemen (leeftijd en mentaal + ouders overtuigen). Toch een soort van trip dan gemaakt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s