Food

Food: Lactosefree Oreo Cheesecake Bites

imageimage

Crunchy, crocky, creamy chocolade cookie treat – de vijf beste C’s! Vanaf het moment dat ik NO BAKE Oreo Cheesecake Bites zag verschijnen in mijn Bloglovin wist ik dat ik het MOEST maken. Het is weer maar eens een recept (+ handige instructievideo) van Writing-Temptations dat ik heb gebruikt. De bites lijken op de onlangs uitgebrachte Oreo milk chocolate covered variant (bevat melkpoeder), maar dan zelfgemaakt, zachter en heerlijk.

Hoewel ik het gewone recept kon volgen, was daar geen challenge – ik wou het weer anders namelijk lactosevrij!
*Zelf heb ik geen lactose-intolerantie maar ik heb wel veel interesse in alternatieve manieren van bakken.

image

Eerder schreef ik al over lactosevrij en welke vervangers je hiervoor kunt gebruiken. Sommige mensen kunnen namelijk het melksuiker in zuivelproducten niet verteren vanwege een tekort of gebrek aan het enzym lactase, waardoor ze last krijgen van hun darmen.

Veranderingen in functie van lactosevrij

Original oreo’s zijn in feite al lactosevrij, dit is dus altijd een optie (klik hier als je meer wilt weten over Oreo’s), maar niet alle goedkope Oreo vervangers zijn lactosevrij. Vele cacaobiscuits met cremevulling maken alsnog gebruik van melkpoeder of magere melk.
De Trader joe`s biscuits black + white verkrijgbaar in de Aldi voor €1,79 is een geschikte dupe voor Oreo’s hoewel die specifieke smaak minder sterk is.
[Ik meende te herinneren dat Duplex Vanilla Flavoured Cream Biscuits voor €0,59 uit de Action ook een degelijke dupe is, maar dat zou ik nog eens moeten nakijken.]

Het is de bedoeling om gebruik te maken van een harde boter zodat het chocolade omhulsel hard en krokant wordt. Een speciale veganistische boter is nog te vloeibaar voor deze doeleinde, daarom verkoos ik om te werken met kokosolie. De kokosolie moet je eerst smelten voor gebruik zodat het goed mengt met de oreo kruimels.

De roomkaas heb ik vervangen door de vanillevulling te scheiden van het koekgedeelte van 8 koekjes wat neerkomt op 30 g en deze te vermengen met 70 ml lactosevrije opgeklopte room. Aangezien de vulling al vanillesmaak bevat heb ik het gehalte aan vanille gecompenseerd door geen vanille extract toe te voegen (lees vergeten).

Sidenote: Om de bites te maken, heb ik een siliconen ijsblokjesvorm XL benut. Deze vond ik in de HEMA aan de prijs van €2,75.

Uiteindelijke ingrediëntenlijst voor 8 bites -> Bereidingswijze
5 Oreo’s
15 g kokosolie
30 g cremevulling van Oreo’s
70 ml lactosevrije volle room
1 eetl poedersuiker
200 g gesmolten pure chocolade

Het is misschien een vreemd artikel geworden, toch deel ik graag deze opties om een recept lactosevrij te maken.
Het kan, ook al vraagt het soms wat creativiteit.

Advertenties

3 gedachten over “Food: Lactosefree Oreo Cheesecake Bites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s