Personal

Personal: Curve van bloggen en sociaal leven

Curve van bloggen en sociaal leven (1)Curve van bloggen en sociaal leven (2)Curve van bloggen en sociaal leven (3)

Moet je kiezen tussen je hobby en je ‘echte leven’? Het zou eigenlijk niet mogen. Het is juist belangrijk om een hobby die je graag uitoefent te behouden, maar soms loopt het niet zo. Hiermee doel ik niet op een einde van mijn hobby, dat zie ik (nog) niet gebeuren, toch merk ik dat ik mijn hobby aka bloggen steeds naar achter schuif in mijn activiteiten en gedachten.

Prioritair momenteel vind ik werken, met vrienden afspreken, uitstappen maken en de les bijwonen. Normaal gesproken moet leren daar ook nog tussen worden gewrongen, maar dat is zelfs nog achter bloggen te komen staan in het kader van: alles is leuker als leren.

Als ik een van mijn prioriteiten heb gedaan dan moet ik het erna compenseren met slaap – een heleboel slaap. En daar is nogmaals iets dat niet geheel overeenkomt met de realiteit want het aantal uren slaap is altijd te kort. Of ik moet vroeg opstaan voor afspraken of mijn lichaam is het niet eens met mijn wensen en wekt zichzelf drie uur te vroeg. Denk je lekker lang uit te kunnen slapen tot negen uur (jah 9 is al lang) maar word je gewekt om vijf. Omdraaien en verder slapen is niet iets waar ik goed in ben, dus je kunt je wel inbeelden dat de zin in een blogpost schrijven erna heel wat minder spontaan komt.

Wat ik wil zeggen is dat er waarschijnlijk her-en-der een pauze zal zijn in updates.

Dit is trouwens ook een post om schaamteloos selfies te plaatsen: Maastricht gemeentehuis, Zaventem en aegyo-moment.

Advertenties

8 gedachten over “Personal: Curve van bloggen en sociaal leven

  1. Een erg goed artikel! Bij mij zitten er soms ook pauzes tussen het plaatsen van posts. Maarja, je moet toch ook eens gewoon lekker met vrienden kunnen afspreken? 🙂

  2. Ik snap het helemaal, meid! Leven is te leuk om alleen maar achter een computer/laptop en camera te hangen. Online is leuk, maar offline moet ook onderhouden worden 🙂 Also, ik vind het knap dat je compenseert met slapen. Als er ook maar iets is waar ik niet op wil compenseren is het slaap (en eten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s