Food

Smaaktest: Roobars (Rawvegan)

Roobar Rawvegan (1)Roobar Rawvegan (4)Roobar Rawvegan (3)Roobar Rawvegan (2)

Raw vegan snackrepen gevuld met superfood en enkel van organische ingrediënten, tuurlijk was ik hier benieuwd naar!

Onlangs heb ik in het breed uitgelegd wat raw vegan inhoudt, hier verder opgaande heb ik een smaaktest uitgevoerd met drie Roobar repen die ik laatst cadeau kreeg.

Roobar is ontstaan in 2010 en verkoopt sindsdien in meer als 40 landen hun snack. Roobars voldoen aan een hele hoop vereisten die belangrijk kunnen zijn voor mensen met een aangepaste eetstijl. De snacks zijn gemaakt van organische ingrediënten waaronder superfoods en worden bereid op een rawvegan manier. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, ze zijn glutenvrij, vrij van lactose en kosher. De voornaamste macronutriënt is koolhydraat wat het tot een uitstekende energiebar maakt.

4 to 5 ingredients – superfoods, dried fruits, and nuts. Roobar is organic, vegan, raw awesomeness with no added sugar and no gluten. Each bar is packed with superfoods to boost your body and mind with maximum nutrients. Simple and delicious.

Momenteel zijn er twaalf varianten opgenomen in hun gamma: Chia & Coconut, Maca & Cranberry, Goji Berry, Baobab & Ginger, Cacao Nibs, Mulberry & Vanilla, Liquorice & Chilli, Inca Berry, Hemp & Chia, Chia & Spirulina Protein, Chia & Chocolate Protein, Cacao, Rosehip.

De Roobars die ik probeerde zijn chia coconut, cacao nibs and goji berry. De basis voor de Roobar is steeds gemalen dadels die zeer stevig worden gedrukt. Mijn favoriet is chia coconut, omdat ik deze erbovenuit vindt steken in smaak, structuur en bijt.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

De verkrijgbaarheid van Roobar is (nog) niet groot in de Benelux. In Nederland heb je enkele winkels die Roobar in hun assortiment hebben en in Noord-België. De grootste kans is in bio-winkels.

Wat ik nog wil opmerken is de professionaliteit hoe Roobar te werk gaat.
Dergelijke producten die diverse groepen aanspreken maar nog niet zeer bekend zijn, moeten het vooral hebben van reclame om naambekendheid te winnen. Roobar speelt hier slim op in. Ze zijn op verschillende media-platformen terug te vinden en hun eigen website is een plezier voor het oog. Alle informatie als ingrediënten, nutriënten en uitleg over de gezondheidsclaims (hun sterkste punt is het gezondheidsaspect) zijn hier makkelijk terug te vinden. Daarnaast hebben ze ook aandacht voor receptideeën en het vermelden van de verkooplocaties.

Kende jij Roobar?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s