Personal

Personal: Citytrip Groningen

Citytrip Groningen (1)

Alleen maar niet eenzaam, voor het eerst maakte ik een citytrip in mijn eentje! Eerder maakte ik al bekend dat ik plannen had om meer te reizen. Voor een eerste keer geheel zelfstandig alles uitdokteren en vooral uitvoeren was een zeer spannend gebeuren. Om het niet al te spannend te maken, wou ik de bestemming geen metropool laten zijn maar iets ‘veiligers’ zoals een Nederlandstalige stad. Uiteindelijk kwam ik uit op Groningen voor een tweedaagse-uitstap.

Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige Nederlandse provincie, gelegen in Noord-Nederland. Voor een stad dat behoort tot een van de grootste steden van Nederland is het centrum ervan best klein. Ik bezocht voornamelijk de stadskern (alles wat onder de binnenstad valt en wordt afgebakend door water) waar de oude binnenstad onderdeel van is. En toch heb ik redelijk wat foto’s van Groningen gemaakt.

Het was aangenaam weer gedurende mijn verblijf, geen drupje regen te bespeuren. Aangezien het reizen naar de binnenstad zo’n vijf uur in beslag neemt, besloot ik om in Groningen te overnachten. Ik verbleef een nacht in het Budget hostel, wat mij prima beviel: schoon met voldoende faciliteiten en gratis wifi (zeer belangrijk gegeven).

Mijn beweegreden om Groningen eens te bezichtigen was ten eerste omdat ik nog nooit zo Noordelijk in Nederland was geweest en Noordelijker als Groningen kan niet. Ten tweede ging het om de ervaring.
Een ander persoon zou waarschijnlijk eerder naar Groningen reizen vanwege de kunst (met name architectuur) en geschiedenis. Er zijn heel wat gebouwen daar die een tweede blik waard zijn: mooi gevelwerk, kunstige schilderingen, verzameling van diverse bouwstijlen.

Wat ook altijd een leukigheid is in het straatbeeld zijn die typische humoristische teksten. De ene nog grappiger als de andere.

Daarnaast spotte ik ook enkele merkwaardigheden. Een hele rij bakfietsen, een uiterst chique etalage van een bakker, een rasecht pannenkoekschip of een zeer subtiele aanwijzing van een koffieshop (die soort).


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Citytrip Groningen (11)

Groningen was erg leuk en het heeft zeker niet teleurgesteld. Als eerste solo-citytrip was dit zeer geslaagd!

Advertenties

2 gedachten over “Personal: Citytrip Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s