Creative

Review: Action Universal Photo Clip Lens 3 in 1

Action Universele fotoclip 3 in 1 (1)Action Universele fotoclip 3 in 1 (2)Action Universele fotoclip 3 in 1 (3)

Als een nieuweling tot het hele smartphone gebeuren, kom ik overal gadgets tegen om een bepaalde functie van je mobiele telefoon te ondersteunen. Met name voor het maken van foto’s bestaan er diverse toebehoren. In de Action spotte ik de Universal Photo Clip Lens 3 in 1. Uiteraard was ik zeer benieuwd naar de werking van de fotocliplens en hoe het de foto-ervaring beïnvloedt.

De clip werkt met een springveer, zoals een wasknijper, enkel heeft deze een gat met een schroefvorm waar je de verschillende lenzen in kunt draaien. De clip moet je precies over de lens van je mobiele telefoon klemmen om zo min mogelijk van de clip in beeld te krijgen.

Het pakket bevat drie soorten lenzen: fish eye lens, wide angle lens en macro lens. Daarnaast bevat het ook een zwart stoffen zakje met trekkoord en twee lensdoppen waarvan een groot voor over de fish eye lens te gebruiken en een klein voor over de wide-angle lens.

img_20160325_111602.jpg

Ter illustratie heb ik als onderwerp dit wensboompje gebruikt. Vanzelfsprekend zijn alle foto’s gemaakt met mijn smartphone: Wiko Pulp met 13mp. Een uitgebreide uitleg over de soorten lenzen is te vinden op wikipedia waar ze gebruik maken van termen als brandpuntafstand en groothoeken (termen waar ik niets vanaf weet).

image

De fish eye lens geeft een rond kerstbaleffect en legt 180 graden van de scenerie vast. Het werkt daadkrachtig. Er komt meer van de omgeving in beeld en tegelijk wordt alles afgerond, onder andere duidelijk te merken aan de gebolde tafelrand. Tevens komt er een cirkelvormige kader rond de foto.

De macro lens zorgt ervoor dat kleine objecten scherp ogen op foto’s. De lens is nutteloos als je niet dicht genoeg bij het onderwerp kan komen (foto 1). Het kan zijn functie pas uitoefenen waar de normale camera focus het laat afweten (foto 2) , dus op een afstand van minder dan een aantal centimeters (foto 3). Initieel wou ik deze lens gebruiken om mijn oogmake-up vast te leggen, maar je moet de lens dermate dichtbij het onderwerp brengen dat het deze haast schampt. Niet levende voorwerpen zijn beter om met deze lens te fotograferen.

De wide-angle lens verruimt de opname, zodat je meer van de achtergrond in beeld krijgt. De afstand tot de wensboom is exact hetzelfde, hoewel je de indruk krijgt dat er meer afstand tussenzit. Een nadeel van deze lens is dat je de lensranden ook in beeld krijgt en de foto moet inboeten aan scherpte. De wide-angle lens is de enige die je niet direct op de clip kunt schroeven, maar deze moet je bovenop de macro lens schroeven.

Voor het weinige geld zijn de lenzen geen miskoop, maar verwacht vooral geen hoog-professionele foto’s. De glazen lenzen zorgen voor een milde verstoring van het beeld waardoor de scherpte erop achteruitgaat en om toch het meeste eruit te halen kun je het best met veel lichtinval foto’s maken.


Prijs: €2,95

Advertenties

4 gedachten over “Review: Action Universal Photo Clip Lens 3 in 1

  1. Ondanks de niet-zo-scherpte zijn ze wel leuk om mee te spelen:p Ik heb ook zo’n lens gehaald van Ebay. Maar omdat ik telkens m’n hoesje op en af moet doen om hem pas te kunnen gebruiken ben ik er iets te lui voor ._.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s