Personal

Personal: My vacation storyboard in selfies

Selfie-alert! Tijdens het inpakken van mijn handbagage moest ik een moeilijke belsissing maken. Ik ging sowieso mijn videocamera meenemen, maar sleur ik ook zowel mijn fotocamera als smartphone mee? Op zich kan mijn smartphone best wel goede foto’s maken, enkel zijn de mogelijkheden ermee gelimiteerd. Aan de andere kant neemt het ruimte in beslag en zorgt het voor extra gewicht in mijn handbagage. Mijn fotocamera weegt op zich niet veel, hoewel je na een volledige dag zeulen elke gram teveel zeker voelt.
Uiteindelijk heb ik mijn fotocamera thuisgelaten en enkel foto’s gemaakt met mijn 13 pixel smartphone camera. Aangezien ik met de selfiestand van de camera veel makkelijker selfies kan maken, deed ik dat ook vaak.
Ik nam schaamteloos een heleboel selfies want ik had ten eerste het excuus van Aziatisch te zijn en anderzijds het feit dat ik een toerist was in het buitenland.

Als je mijn eerdere post hebt gelezen over Porto dan zou je deze foto’s waarschijnlijk wel kunnen plaatsten in de tijdslijn. Toch zal ik nog een klein woordje uitleg toevoegen.

 1. Op het bovendek van de City Sightseeing Hop On – Hop Off, de Blue Route Stop richting het strand. Het was een heerlijke zonnige dag en de stand van de zon was perfect voor een ‘goddelijke’ selfie te maken.
 2. Capela de Santa Catarina e Senhora dos Anjos waar ik een ‘not-a-selfie-selfie’ maakte. De truc is om je arm zo ver mogelijk uit te strekken en uit beeld te houden terwijl je een rustige gezichtsuitdrukking vormt.
 3. Een outfit foto op de kade. Gewapend met sportschoenen en een zonnebril was ik geheel klaar voor een actieve dag. Spot de palmbomen daar langs de zijkant.
 4. Havermout als ontbijt op een mistige ochtend in mijn nieuw aangekochte, warme trui. Het is goed dat havermout overal te vinden is, want ik ben er dol op.
 5. Ik had een gehele dag shoppen ingepland en dat is moeiteloos veranderd in meerdere dagen shoppen. Zodra ik de Rua de Santa Catarina inliep, moest ik elke winkel wel ontdekken. Hier pas ik een kleurrijke zomerjurk dat ik uiteindelijk niet heb aangekocht vanwege de print (niet mijn stijl).
 6. Op de boekenafdeling van de  El Corte Ingles. Ik ben zo blij dat ik last-minute nog mijn bril had ingepakt, want ik ben een ‘blinde toerist’ zonder mijn bril: straatnaambordjes kan ik niet lezen behalve als ik er pal ondersta.
 7. Heart-selfie bij de Pizzahut waardoor je een overzicht krijgt van de foodplaza van het winkelcentrum Via Catarina.
 8. Net aangekochte verse aardbeien, zo enorm lekker. Ik at er een aantal in het park dat voor de winkel ligt. Warm zonnetje en rijpe aardbeien, het leven is goed.
 9. Nogmaals een kom havermout als ontbijt, maar dan opgeleukt met aardbeien. En deze dag at ik op het balkon van het appartement met uitzicht op Mosteiro da Serra do Pilar. Eigenlijk at ik elke ochtend havermout: goedkoop, gezond en geeft voldoende energie voor een dag stappen.
 10. Een uiterst Asian-selfie voor Igreja de Santo Ildefonso, dat prachtig tegelwerk bevat.
 11. Mijn laatste selfie van de vakantie gemaakt op de foodplaza terwijl ik aan het wachten was op de rest van mijn familie voor het laatste avondmaal in Portugal.

Maak jij selfies?

Advertenties

9 gedachten over “Personal: My vacation storyboard in selfies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s