Food

Food: Foodshots

What’s happens on vacation, stays on vacation! Behalve hetgene wat op de heupen achterblijft, want er is veel lekker voedsel te vinden in Portugal. Ik heb vooral geproefd van het Portugese gebak, maar dat vereist een artikel op zich, dus in dit artikel laat ik al het doorsnee eten zien. Vakantie staat voor mij gelijk aan goed eten, dat is dan ook wat er werd gedaan.

De eerste foto laat de verschillende soorten jams zien die er te vinden zijn in een grote Portugese supermarkt. Ik ontdekte speciale soorten als pompoen-, tomaten-,uien-, en mangojam. Ik had wel interesse om er een paar te proeven, maar ik had absoluut niet genoeg tijd om de hele pot leeg te eten en een vijftal geopende potten in een koffer mee terug sleuren is niet ideaal.

De avondmaaltijden komen, zoals ik eerder had vermeld, merendeels van de foodplaza van de Via Catarina. Twee avonden at ik bij Kebab& co. De eerste keer koos ik voor durum met gefrituurde falafel en groenten en de tweede keer was het döner falafel (€3,80 per stuk). Als het geen Turks was dan was het Aziatisch van Wok to walk. Ik stelde mijn eigen wok-gerecht samen bestaande uit groenten met een dubbele portie aan tofoe. Beide restaurants hadden vriendelijk personeel en gaven een snelle service.
Een avond was het huisgemaakte pasta en een avond champignon-risotto met een ei erover.
Als extraatje heb ik tot drie keer toe een ijshoorntje genomen: oreo-ijs, cookie ijs en Kinder Bueno ijs. Alledrie waren ze enorm heerlijk op hun eigen manier.
Ook vond ik deze rollen zoutige Agua E Sal biscuits bij Clarel voor €0,29, die juist vrij zoutarm waren voor een zoutig koekje. Denk aan Tuc’s maar dan droger en zonder zoutkorrels. En ik kwam erachter dat de chips belachelijk goedkoop zijn in de Mini-preco.

Het ontbijt werd meerdere keren opgevrolijkd door de verse en bovendien zeer goedkope aardbeien die ik vond bij Rei Da Fruta te Rua de Clemente Meneres 33. Een kilo aardbeien werd verkocht aan €2/kg (oude batch) – €3/kg (nieuwe batch). Havermout is altijd een goede optie, toch vitaminerijker door er een portie aardbeien aan toe te voegen of aardbeien door je natuuryoghurt of gewoon los te eten. Een aardbeiloos-ontbijt, maar daarom nog niet vitamineloos was een forno lenha brood (€0,75) met philadelphia, honing en kaneel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s