Food

Food: Chocolate Chip & Almond Muffins

Chocolate Chip & Almond Muffins (1)Chocolate Chip & Almond Muffins (2)Chocolate Chip & Almond Muffins (3)

Chocoladechips en amandel muffins met omvangrijke muffin tops! Ik ben een sterke voorstander van het spreekwoord ‘Ere wie ere toekomt’, dus als jij voor iets hebt gezorgd dat mij blij maakt of waarvan ik heb genoten dan zul je dat weten ook. Een perfect voorbeeld daarvan zijn de BAKERY STYLE Almond Chocolate Chip Streusel Muffins van My Linh (writingtemptations). De muffins zijn enorm lekker zodanig zelfs dat je met liefde wel een aantal na elkaar zou willen oppeuzelen.

Het recept stond al letterlijk maanden op mijn ‘to bake list’, die trouwens enkel lijkt te groeien in de plaats van te krimpen, maar eindelijk had ik alle ingrediΓ«nten in huis om ze te bakken.
My linh’s recepten zitten goed in elkaar, dus enige verwarring waardoor er nood is aan aanpassing van het recept was er niet, toch heb ik het lichtjes getweakt. Zo heb ik het streusel volledig weggelaten, want wij (mijn gezin en ik) zijn geen grote streusel fans. Daarnaast heb ik de witte azijn vervangen door notenazijn aangezien de link met noten snel is gelegd. Ik was trouwens enorm aan het twijfelen bij het gebruik van azijn in een bakrecept, maar ik vertrouwde op My linh’s keukenkennis en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit tezamen met de oventruc (eerst vijf minuten bakken op 220Β°C en erna op een lagere temperatuur van 190Β°C) resulteerden in duidelijk zichtbaar mooi grote muffin tops.

Weet je niet wat te serveren bij de thee, chocolademelk of heb je zin in een smakelijke hap, probeer dan zeker eens deze muffins!

Advertenties

3 gedachten over “Food: Chocolate Chip & Almond Muffins

  1. Ohh wat zien deze er heerlijk uit! Super leuk dat je weer een recept van mij geprobeerd hebt πŸ˜€ Ik merk dat jullie fan zijn van muffins (good choice) πŸ˜€ Wat leuk dat je notenazijn gebruikt hebt! Ik had daar nog nooit eerder van gehoord. Moet ik ook eens proberen ^^

    1. Grote muffin-fans hier. Ook erg makkelijk individueel aan te passen (wat hier haast een noodzaak is). Jah het stond toevallig in de kast – geen idee sinds wanneer eigenlijk πŸ˜€

  2. Ik kan nu echt wel een muffin gebruiken ;_; Ik heb ook een soort mentale to-bake list, maar er is nog niks van gebakken (hahahaahahaha). Ze zien er zo yum uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s