Food

Food: Foodshots + Vegan Oatmeal Yoghurt

Zet je schrap voor een volgende batch aan foodshots. Het zijn er weer een hele zooi. Merendeels herhaling van foto’s die eerder online kwamen op Instagram, maar ook enkele originelen. Het grootste gedeelte is gezond en verantwoord, toch mijd ik de zoete of vette lekkernijen niet.

Voor het eerst in mijn leven heb ik meringues gemaakt en niet zomaar gewone meringues , maar veganistische op basis van kikkererwtensap. Het sap kun je verkrijgen door een pot kikkererwten uit te lekken, wat kan dienen als eivervanger (weliswaar reeds gezout en met een lichte kikkererwtensmaak). De eivervanger heb ik machinaal opgeklopt, want uit eerdere ervaring weet ik dat kikkererwtensap zich moeilijk laat opkloppen. Eigenlijk ben ik niet eens een liefhebber van meringues en heb ik er helemaal het geduld er niet voor (minstens een uur in de oven, pff), maar het was een interessant experiment.

De voordelen van vrienden te hebben die nog workshop volgen en daarvoor moeten bakken: gratis eten! Van drie vriendinnen kreeg ik hun gebakte suikervrije lekkernijen bestaande uit pannenkoeken, madeleintjes en chocolade zandkoek. Andere baksels die ik zelf heb gemaakt zijn: vegan coconut muffins, quatre-quart cake en een pannenkoek met appelmengsel versierd. Bij Starbucks proefde ik samen met een vriendin hun chocolade donut met chocoladevulling en pecan brownie. Ze waren beide erg lekker en ware suikerbommetjes. Als laatste ongezonde voedingsitem spotte ik deze Coolmix mochi ijsdesert – deze wil ik echt heel graag eens proberen!

Ik heb een hele reeks ontbijtmaaltijden gefotografeerd. de ene nog gezonder als de andere. Havermout met en zonder fruit, (Brinta) pap, fruitsalade, fruitspiezen, groentesalades en tosti’s. Ik heb mijn standaard mengelingen van fruit met rozijnen en kaneel of salade van tomaat, spinazie en avocado. Als laatste nog drie avondmalen, namelijk erwtensoep met vegetarische worst, pompoensoep en een bord Chinees buffet waarop bami, nasi, sojascheuten en groenten ligt.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Als je zin hebt in een oogstrelend toetje, probeer deze yoghurt blend eens. Het dessert is gemaakt met soja yoghurt en glutenvrije haver. Aangezien het een probeersel was, heb ik geen hoeveelheden afgewogen maar enkel rekening gehouden met het feit dat de haver nog zou opzwellen door vocht uit de yoghurt te halen. Met andere woorden: om een droge brok te vermijden heb ik de ratio haver en yoghurt 1:2 gehouden.

Advertenties

2 gedachten over “Food: Foodshots + Vegan Oatmeal Yoghurt

  1. Je eerste pic doet me een beetje denken aan yoghurt bites. Ze zien er heerlijk uit! En je tip van t laatste stukje is ook handig 😉 ben zoo blij dat je een echte food liefhebber bent. Dan zie k af n toe een post met foodporn hehe ✌✌✌🙌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s