Food

Food: Banana-Oatmeal Pancakes

image

image

Een gezond en simpel veganistisch ontbijt/lunch/snack met vier ingrediënten! Onlangs poste Ashley op Acyhoz over ‘Oatmeal cookies‘ waar ze gebruik maakte van enkel twee ingrediënten namelijk havermout en banaan die tezamen gebakken worden in een pan tot koek. Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Aangezien ze de koekjes heeft gefreestyled, waren er geen specifieke hoeveelheden gegeven.

De grote vraag die nu vast in je opkomt is: hoe maakt ze nou van twee ingrediënten vier? Ik had het oorspronkelijke idee gevolgd, maar ik vond de suiker in de banaan te veel plakken aan de pan en de koekjes te weinig smaak hebben. Aan het mengsel dat ik al had, heb ik wat bloem toegevoegd en een heleboel kaneel. De hoeveelheden zijn nog steeds een beetje giswerk, want het hangt ook af van de grootte van de bananen die je gebruikt.
De bloem verstevigt de structuur terwijl het kaneel voor de smaaksensatie zorgt en de banaan functioneert gedeeltelijk als zoetmaker en als ei-vervanger dat bindt.

De pancakes zijn voedzaam en smaken minder melig als normale pancakes, haast wat chewy. De pancakes zijn van nature laag aan vet en bevatten geen toegevoegde suikers of lactose.


Banana-Oatmeal Pancakes

Ingrediënten

2 rijpe bananen
3 handjes havermout
1 el bloem
2 tl kaneel (of naar smaak)

Prak de bananen tot je (haast) geen klonten meer ziet en schep er de havermout doorheen. Voeg dan de bloem en kaneel toe en meng goed.
Verwarm wat olie in een koekenpan en laat ongeveer een eetlepel van het mengsel in de pan vallen. Probeer het zo goed mogelijk uit te spreiden tot een dunne schijf. Zodra de pancake er stevig genoeg uitziet, draai het om en bak de andere kant. Eenmaal beide kanten goudbruin zijn gekleurd, kun je de pancake warm serveren met fruit en ahornsiroop.


Smakelijk

Advertenties

3 gedachten over “Food: Banana-Oatmeal Pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s