Creative

DIY: How to grow an avocado plant

How to grow an avocado plantHow to grow an avocado plant1

Groei je eigen sterke, frisgroene avocado plant!
De methode om je eigen plant te verkrijgen is helemaal niet moeilijk, maar het is een heel proces van trial and error om juist die ene pit te vinden die ook daadwerkelijk tot een plant zal transformeren.
De vele pogingen die ik ondernam, maakt dit mijn meest energieverslindende video om op te nemen. Telkens moest ik voor elke pit enkele weken wachten of er iets zou groeien. Het heeft uiteindelijk vijf pitten gekost tot ik een goede te pakken kreeg.
De avocado plant die wordt getoond is uiteraard niet dezelfde. Het heeft twee jaar geduurd voordat het zo groot werd.

Werkwijze
1. Ontpit voorzichtig de avocado
2. Reinig de pit
3. Prik vier cocktailprikkers aan de bodemzijde
4. Plaats de avocado pit in een doorzichtig glas en vul met water
5. Plaats het glas in zonlicht en ververs regelmatig het water (duurt enkele weken)
6. Eens de pit spruit, plant de pitKlik hier als je de video niet kunt bekijken


Vooraleer de avocado plant volwassen bladeren heeft gevormd, moet je water geven gebaseerd op de bodemdroogte. Eens er bladeren zijn gegroeid dan kun je aan de hand van hun staat water geven (slaphangende bladeren). Gele bladeren duiden juist aan dat er teveel water wordt gegeven.

De avocado plant hoeft niet zozeer op de warmste plek van het huis te staan, maar plaats het wel in het zonlicht en in een omgeving waar het minstens tien graden Celsius is. Het is een pittige plant die wel tegen een periode van nalatigheid kan, maar vergeet niet af en toe de bladeren af te stoffen en na ongeveer een jaar te verpotten zodat de bodem nieuwe mineralen kan aanreiken.

Bezit jij groene vingers?

Advertenties

9 gedachten over “DIY: How to grow an avocado plant

  1. Leuk idee en erg handig als je een plant hebt. Wij hebben er 12 voor de deur. Verschillende soorten alleen geen advocadoplant. Ik denk dat ik dit aan mijn moeder ga vertellen. Kan ze deze toevoegen aan de collectie. Ook beginnen met advocadoplant en dan wanneer hij uitgegroeid is voor de deur plaatsen.

  2. wow echt knap!! Ik ben zelf dol op planten, volgens mij had k vroeger iets heel doms gedaan met een avocado plant gedaan.. Mijn plant werd eerst idd heel groot maar daarna had k het buiten geplant lol. Maar wel leuk dat je dit deelt! Good luck taking care of it!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s