Food

Food: foodshots

Ik heb mijn grote teen in de plant based en/of veganistische poel gestoken. Heel wat afgebakken en ge-no-baked op mijn eigen freestyle manier. Dat alles heeft weer voor heel wat foodshots opgeleverd.

Ontbijtmaaltijden: een blauwe bessen yoghurt op basis van soja met toegvoegde vezels van lijnzaad en haver en wat kleur van fruit, Een kom havermout als ontbijt om de dag goed te beginnen verrijkt met plakjes banaan en lijnzaad en een andere keer met rood fruit.
Een verschillend ontbijt bestond uit koelkast restjes waaronder tomaat en avocado. Tomaat  past naar mijn mening bij alles: op zijn eigen met wat balsamicoazijn of met tweedaags nasi.
Ik ben niet eens een liefhebber van groene smoothies, maar aangezien mijn moeder daar wel fan van is, heb ik voor haar eentje geblend en het daarna opgefleurd. De smoothie bestaat uit banaan, kaki, peer, spinazie, sinaasappelsap en chia zaad.

Ik ben weer aan het bakken geslagen met havermoutkoekjes met Havermout-rozijnenkoekjes als richtlijn zonder suiker toevoegingen en laag in vet, low fat muffins die tevens heerlijk roken en appelmuffins. Een perzik cobbler met een toef klop klop slagroom. Niet te vergeten, een bijhorende warme kop chocolademelk met een paar marshmallows, nadruk op een paar. Met een aantal vrienden bezocht ik Coffee Cafe waar ze Rainbow chocolademelk serveren. Warme pure chocolademelk met een degelijke toef slagroom en een heleboel smarties.

Ik heb een aantal pogingen gewaagd in de no bake wereld. Geen nood aan een oven of een pan. Het werkt vaak enkel met behulp van een koelkast en soms een magnetron.
No bake oatmeal cookies opgemaakt uit suiker, cacaopoeder, pindakaas en havermout. Zoals altijd heb ik de hoeveelheden een beetje gefreestyled, het suikergehalte verlaagd en geen vanille toegevoegd. Ik heb tot nu toe driemaal een recept geprobeerd met pindakaas erdoor, maar het is niet echt mijn ding.
Later gooide ik nog enkele ingrediënten samen in een kom om snelle, makkelijke granenrepen te krijgen naar het recept Cranberry-pruimen-notenreep van de Allerhande, eveneens zonder toegevoegd suiker want het is al superzoet van zichzelf. Dit is geen misse reep waar ik de pruimen heb vervangen door dadels en de lijnzaadolie door zonnebloemolie. Iets aan de kleverige kant maar dat had je wel kunnen verwachten. De laatste no bake die ik heb geprobeerd was vegan cheesecake op basis van cashew-en amandelnoten, maar het smaakte eerder als een nutslice dan cheesecake.

Ook probeerde ik pasta met ham en kaas zonder ham en de kaas was tevens port salut in tegenstelling tot veelgebruikt emmentaler. Het heeft een krachtigere smaak, maar er moet echt nog iets anders bij gegeten worden, want het was wat sober. Dan het tegenovergestelde van doorsnee kaas. Ik probeerde de meest simpele veganistische, lactosevrije kaas van Shavt, een zeer kleine veganistische winkel in Leuven, van het Griekse merk Violife. En om je vraag te beantwoorden (wat ik eerder in een video al had gegeven) JA je kunt het smelten en het smaakt nog steeds goed.

Volg mij op Instagram om de scoop te krijgen als het draait om eten

Advertenties

3 gedachten over “Food: foodshots

  1. Yumm I love food. Ik vond vooral je “cheesecake” erg interessant. Also, avocado+tomaat: THE BOMB. Ik heb het toevallig vandaag ook mee als lunch. Love it. Leuk dat je no-bake recepten hebt geprobeerd. No-bake recepten zijn zo ideaal, maar erg moeilijk om onder de knie te krijgen (vind ik tenminste..) De muffins zien er ook heerlijk luchtig uit! I love muffins ^^

    1. Jah ik en min experimenten :d No-bakes zijn inderdaad niet de makkelijkste heb ik al gemerkt, ik vind het al snel erg vettig smaken – daarom dat ik vooral de zoete varianten een kans geef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s