Beauty

Makeup: ONLY powder makeup tutorial

ONLY powder makeup

Het voordeel van make-up te gebruiken in poedervorm is dat het zeer licht voelt op de huid en het zorgt voor een natuurlijke finish. Beter nog, het verstopt de poriΓ«n niet en nadien ben je sneller klaar met het reinigen van je gezicht.

Normaalgesproken kies ik sneller voor de effectieve dekking van vloeibare foundation, maar sinds het ongeval leek het mij niet verstandig om meteen mijn hele gezicht onder te plamuren met make-up. Vandaar dat ik naar huidvriendelijkere make-up producten en technieken zocht.

Poedermake-up wordt veelal geadviseerd als je snel last hebt van een vette, gevoelige en/of acne-gevoelige huid. Poeders nemen olie op waardoor het glans effect wordt uitgesteld.
Minerale poeders zorgen voor een gladder resultaat en verplaatsen niet snel in fijne lijntjes dan poeders op talkbasis (die zorgen eerder voor een grijzige gloed) en dragen vaak SPF. Na wat research las ik dat er een betere dekking kan bekomen worden door in meerdere lagen te werken en dat het best wordt aangebracht met een droge spons.

Het maken van een make-up look door enkel producten op poeder basis te gebruiken, was een soort van uitdaging. Ik had meer kunnen doen, zoals mijn wenkbrauwen en het incorporeren van meer kleuren maar daar had ik geen tijd voor.
Opmerking: het was een vergissing om poeder te smeren op mijn lippen, geen aanrader, maar het zag er zo kaal uit. Het is beter om een lipstick met een matte of velvet finish te gebruiken want dan behoud je de zachte uitstraling.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Gebruikte producten
Maybelline New Matte Maker Mattifying Powder 15 Light Beige
e.l.f. Baked Blush
e.l.f. Matte Bronze
NYX Nude Matte Shadow Bare My Soul
Essence All About Nudes Eyeshadow

Advertenties

4 gedachten over “Makeup: ONLY powder makeup tutorial

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s