Food

Food: Favorite food of 2015

Om het nieuwe jaar 2016 meteen goed in te luiden, blijf ik nog even stilstaan lees watertanden, bij de lekkerste maaltijden van het afgelopen jaar: de heerlijkste gerechten en de smakelijkste gebakken lekkernijen. Geen manier beter om het nieuwe jaar te beginnen met maagrommelende foto’s.

wp-1451476792173.jpg

Als het op zelfgemaakte maaltijden aankwam, dan was mijn tactiek ‘verzamel alles wat er nog in de koelkast ligt en gooi het samen in een kom’. Het merendeel van mijn favoriete gerechten van 2015 zijn avondmalen. Het succes van de kikkererwtenburgers en de nieuwe smaak van de vegetarische pizza met een Griekse touch. Eigenlijk was soep in het algemeen een favoriet van mij, maar deze broccolisoep straalt die X-factor uit. Er zijn twee favorieten niet van mijn hand die zeker hun plaats hebben verdiend. Een geweldige schaal nacho’s met een grote klodder guacamole, tomatensalsa en gesmolten kaas en die ontzettend lekker Chinees bereide aubergines.

wp-1451476744493.jpg

Vorig jaar heb ik heel wat afgebakt. Van de dertigtal verschenen voedsel-artikels zijn een groot deel ervan oververzadigd met gebak en koek. Het was moeilijk om daaruit mijn favorieten te selecteren, maar na veel geschuif in de ranglijst is het uiteindelijk toch gelukt.

Er is duidelijk een stijgende trend waarneembaar in mijn interesse voor de veganistische levensstijl. Dit komt deels doordat ik meer in aanraking ben gekomen met mensen die een aangepast dieet volgen en door het abonneren op het YTkanaal van HumerusFitness.

v.l.n.r.: appeltaart, vegan gingerbread men, vegan chocolate-pecan brownies, vegan anzac cookies, Oreo cake, vegan cinnamon rolls, lebkuchen en Ultimate Walnut & Raisin Banana Bread en white chocolate matcha naar recepten van My Linh.

wp-1451476773804.jpg

Om het(etens)jaar 2015 met schoonheid af te sluiten en ook het gebak in de schijnwerpers te zetten die mijn dag geweldig maakte, heb ik mijn drie favoriete gebak uitgekozen die ik buitenshuis at. Ik heb van ze alledrie gesmuld gedurende mijn vakantie in Australië.

Een stuk Blauwe bosbessen en amandelen taart in Nimbin, Salted Caramel Chocolate Chip Cookie bij de Tea Tree Farm in Ballina en een Nut slice gevuld met hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten, cashewnoten, e.a. in Lennox Head.

Hopelijk nog meer lekkers voor 2016!

Advertenties

9 gedachten over “Food: Favorite food of 2015

  1. Zo leuk om mijn recepten terug te zien! Dank je wel voor jouw vertrouwen in mijn recepten 🙂 Also: gosh, die Oreo cake!! Wie kan dat nou weerstaan? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s