Beauty

Review: Thursday Plantation Tea Tree Oil

Tea Tree Oil (2)

Tea Tree Oil (3)

Tea Tree Oil (4)

Weg met die acne en mee-eters!
Long overdue review artikel: Tea tree oil gemaakt van 100% pure Melaleuca alternifolia. Het artikel heeft op zich laten wachten omdat ik het eerst uitgebreid wou testen en zeker wou zijn over mijn eindconclusie.

In Australië kwam ik in aanraking met pure tea tree olie (de herinneringen!) en al snel ervoer ik hoe krachtig dit goedje werkelijk is!
Tea tree oil heeft de eigenschap gekregen reinigend en zuiverend te werken waardoor bacteriegroei wordt afgeremd.
De olie blijkt met name effectief te werken tegen staphylococcus bacterie. Deze bacterie is normaal gesproken niet kwaadaardig en komt bij een heel aantal mensen van nature voor op het lichaam, maar bij beschadiging van de huid of bij verlaagde weerstand kunnen ze huidinfecties veroorzaken waaronder de vorming van bepaalde puisten.

Eerder schreef ik al over de Thursday Plantation en dat ze een zeer breed gamma hebben aan tea tree geinfuseerde producten. Het bedrijf vindt zijn origine in Australië maar heeft zich ondertussen al over de hele wereld verspreid. Ze runnen onderhand een webshop in Nederland, dat helaas niet kan leveren aan Belgische adressen.
Deze tea tree olie verschilt van de Kruidvat Behandelingsolie Tea Tree omdat er geen andere ingrediënten aan zijn toegevoegd, vrij is van SLS, vrij is van parabenen en synthetische stoffen.
Tea tree olie is kleurloos en prikt niet op de huid. De olie heeft een kenmerkende sterke geur. De kracht van de geur is het best te beschrijven als pepermuntolie, maar tea tree olie ruikt veel plantaardiger en naar iets wat je terugvindt in sauna’s.

Het product dat ik meenam van de plantage is een 15 ml bruingetint glazen flesje met een kinderveilige draaidop.
Ik gebruik het product ondertussen al een halfjaar en het flesje is drie-kwart leeg. Het is een spaarzame olie waar je lang mee kunt.
Het is trouwens toch de bedoeling om zuinig te zijn met tea tree olie, want op sommige huiden reageert het agressief en beschadigt het dan juist onbedoeld de opperlaag. Ga eigenlijk altijd eerst na of je huid niet allergisch reageert op (nieuwe) producten.

Met mijn onverdunde olie ga ik als volgt te werk: eerst reinig ik mijn gezicht en handen zoals normaal en pas erna stip ik met een vinger de olie op de plekken waar onzuiverheden zichtbaar zijn en plekken waar je voelt dat er een puist opkomt.
Je kunt ook gebruik maken van een wattenschijf of wattenstaaf, maar ik denk dat je dan product verliest doordat het opgezogen wordt.
Al meteen na gebruik, werkt de olie in op onzuiverheden. Het irriterende gevoel stopt en de druk die je voelt van grote puisten vermindert.
De volgende dag merk je afhankelijk van de soort puist al een verschil: witte kopjes verdwijnen, puisten slinken en onderhuidse puisten houden op met groeien.
Enkel het gebruik op een omgekeerde puist zorgt alleen voor een halt in het groter worden, maar niet voor het genezen.
Persoonlijk ervaar ik na een drietal dagen al een haast gewenst resultaat, met andere woorden dat de huid rustiger en minder rood uitziet. Als je op geregelde basis al stippend te werk gaat met tea tree olie dan vermindert ook het aantal mee-eters in het gelaat.

Tea Tree olie kent veel meer toepassingen dan enkel tegen acne. Zo kan het ook gebruikt worden tegen insectenbeten en kalknagels. Alleen extern te gebruiken. Deze manieren heb ik zelf niet uitgeprobeerd. Maar mijn broer had tea tree olie gebruikt op een mierenbeet en deze voelde volgens hem na applicatie meteen niet meer pijnlijk aan.

De Tea Tree Company beweert zelf de beste kwaliteitsolie te produceren, vanwege een hoog gehalte aan terpinen-4-ol*, maar er zijn natuurlijk ook andere bedrijven die 100% pure tea tree olie aanbieden o.a. Physalis en Biover.

Bronnen
http://www.thursdayplantation.com/
https://www.thursdayplantation.nl/puistjes-en-mee-eters
http://www.optimalegezondheid.com/tea-tree-olie-een-wondermiddel-tegen-infecties-en-bacterien/
http://www.merckmanual.nl/mmhenl/print/sec17/ch190/ch190s.html
*http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11131302


Prijs: $6,99/15 ml (Priceline); €7,63/10 ml (Thursday Plantation webshop)

Advertenties

2 gedachten over “Review: Thursday Plantation Tea Tree Oil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s