Food·Personal

Food: Foodshots (Christmas Edition)

Hoe was jullie eerste kerstdag? Hopelijk verliep het geweldig en heb je van die dag gekregen wat je had verwacht zowel niet-materieel als misschien materieel!

Doorheen de dag heb ik alle etensmomenten vastgelegd op foto, wat er best een boel zijn aangezien deze feestdagen bij ons traditionele etensmomenten zijn. Van het ontbijt tot het diner en alles wat ertussen gebeurt.


Ontbijt begint niet op Kerstdag zelf, maar al op Kerstavond. Mijn broer heeft dit jaar de duivekater gebakken terwijl ik mij boog over het bakken van kruidige muffins. Plaats er ’s ochtends nog een kerststol, croissants, matses en kerstthee aan toe en de tafel is compleet.
Sidenote: ik heb eindelijk ‘It’s a wonderful life’ gekeken. Het staat al jaren zeer hoog op allerlei top Kerst-filmlijsten en er wordt ook geregeld naar gerefereerd in series en film.
In de loop van de middag was er een kaasplateau met toastjes. Het was een hele tijd geleden dat ik nog zoveel kaas had gegeten. Ik ben nog steeds een liefhebber van kaas!
Al rond vier uur begon ik aan de voorbereidingen voor het avondeten, deze bestonden voornamelijk uit het snijden van groenten voor de gourmet. Later werd de raclettekaas uit de koelkast gehaald en de garnalen, zalm en surimisticks voor mijn moeder en broer aangezien mijn vader en ik dat niet eten. Er was wel nog een optie voor vegetarisch vlees voor ons, dus iedereen had zeker keuze genoeg. Erbij aten we gepofte aardappels en een ciabatta brood. Om af te sluiten met een aardbei-champagne ijsstronk.


Een goed gevulde eetdag. En iedereen weet wat er de dag erna gebeurt: restjesverwerking – we gooien geen eten weg, dat is pas een zonde!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ik weet dat sommige onder jullie geen vrij hebben op tweede Kerstdag, maar geniet er hoe dan ook van!

Advertenties

Een gedachte over “Food: Foodshots (Christmas Edition)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s