Listening

Listening: ♫Playlist 14/12/2015

Aangezien de muziekwereld niet stilzit, verandert mijn playlist ook over die twee maanden. Mijn gehoor wordt op dit moment liever gestimuleerd door synthpop en R&B dan iets anders. Het is een korte lijst ditmaal met zowel Bieber als Gomez en twee bekende Koreaanse artiesten.

Selena Gomez – Sober

Als je geen fan bent van Selena Gomez’ muziek, geef haar dan nog een kans want haar tweede solo album “Revival” klinkt zeer verschillend van haar eerdere werk. De invloeden van  R&B en electropop zijn duidelijk hoorbaar en haar stemcontrole is beter. Sommig nummers zijn regelrechte dancetracks met weinig om zich qua tekst en andere laten een Spaanse sfeer voelen, maar over het algemeen is het album sensueler en meer volwassen. Eerder verscheen haar de lead single “Good for you” al in mijn Playlist 18/07/2015, maar de rest van het album had ik nog niet ontdekt. Mijn favoriete van het album is oftewel “Sober” of “Cologne”. De beat van Sober klinkt voor mij hedendaags 80’s zoals bij Sky Ferreira het geval is en de lyrics gaan over hoe mensen anders zijn onder invloed van alcohol. “Cologne” liet me meteen denken aan “Perfume” van Britney Spears.  Wat het natuurlijk niet minder maakt want naast dat het goed klinkt, is het ook ideaal om op mee te zingen (hoewel, de tekst niet geheel G-rated kan geïnterpreteerd worden). “Perfect” vind ik ook niet slecht. Het bevat eveneens een boy trouble thema onder begeleiding van harp en percussie.

Justin Bieber – I’ll show you

Deze zomer was het “What do you mean” dat constant door de luidsprekers kon gehoord worden, wat opgevolgd werd door “Sorry” en momenteel maakt “Love myself” (niet degene van Hailee Steinfeld) een opmars. De radiozenders kunnen geen genoeg hebben van Justin Bieber!
Onlangs verscheen zijn nieuwe album “Purpose” wat diepzinnigere teksten aanbrengt op dance-electromuziek, waar een heleboel bekende EDM producers aan hebben meegewerkt.
Het nummer dat ik onlangs ontdekte (ookal was deze eerder gereleased dan “Love myself”), is “I’ll show you”. Een R&B track dat waarschijnlijk gaat het over de reacties die hij heeft gekregen op zijn laatste misstappen terwijl hij ook een gewone mens is. Ik ben geen ware ‘Belieber’ of dergelijke dus ik heb enkel meegekregen wat de media had verspreid. Zijn criminele acties zijn niet goed te keuren, maar aan de andere kant maakt iedereen wel fouten, enkel worden de fouten van celebrities veel nauwkeuriger gedocumenteerd (en eventueel opgeblazen). In ieder geval klinkt het hoopvol en brengt het een actieve positieve boodschap aan.
Trouwens, in de muziekclip kun je Bieber’s wandeling in het prachtige Ijsland bewonderen, inclusief een (verplichte?) onderbroekenshot aangezien hij momenteel model staat voor Calvin Klein.

Hyolyn – One way love

Hyolyn, beter bekend als de leider van de groep Sistar, heeft naast haar groepsleven ook een solocarrière opgebouwd. “One way love” is afkomstig van haar eerste solo album “Love & Hate” dat uitkwam in 2013. In tegenstelling tot haar stemgebruik in Sistar klinkt het hier zachter en teerder. De R&B track gaat over een egoïstische eenzijdige relatie waar de ene compleet wordt onderdrukt door de ander.

박재범 Jay Park – 뻔하잖아 You Know (feat. Okasian)

Ja, ook ik ben op dit nummer gekomen vanwege Hyuna’s rol erin. Jay Park, een Koreaanse/Amerikaanse rapper en zanger, heeft een maand geleden zijn derde album “Worldwide” uitgebracht. Hierop staat onder andere “You know”. Het is een edgy underground nummer met een niets verbergende waas over expliciete scenes. Als ik het zou moeten omschrijven, zou ik zeggen dat het een typische ‘moderne ganster’ lied is met een guest-rapper en autotune en een MV dat rondgesmeten geld en schaars geklede vrouwen vertoont, maar het is enorm catchy.

Welk lied raad jij mij aan?

Advertenties

4 gedachten over “Listening: ♫Playlist 14/12/2015

  1. R. City – Take You Down! En het liedje dat ik nu luister omdat ik de PURE tekst mooi vind en me veel doet nadenken is: Don’t be so hard on yourself – Jess Glynne. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s