Food

Food: Foodshots

Eten, kom maar op met dat heerlijks! Het is een vrij experimentele foodshot-verzameling geworden. Onbekende producten proeven en nog nooit uitgeprobeerde gerechten en snacks klaarmaken. Erbovenop de dosis soep niet vergeten, herfst-winter is de periode voor soep.

Hoewel aardappels al groenten zijn, wou ik eens andere groente in chips vorm testen. Deze groentechips zijn gemaakt met wor­tel, ro­de biet, pas­tinaak en zoe­te aard­ap­pel. Een aparte smaak waarvan de rode aardappel het lekkerste vond en de rest ietwat muffig vond smaken.
Volgens een recept maakte ik met overgebleven boerenkool boerenkoolchips. Ik geloof dat het wel goed had kunnen zijn, misschien te zout wel, maar het was helaas niet droog genoeg uitgekomen om knapperig te wezen.

Herinner je nog de appel smaaktest? Ik bleef natuurlijk zitten met een hele hoop halve appels. Deze heb ik goed benut en verwerkt in appelflappen en appelmuffins tezamen met veel kaneel. Later maakte ik nog een appelgebak, namelijk appeltaart. Niet geheel van scrath maar van een handig appeltaartpakket van de AH. Het is een heerlijke appeltaart van zandbodem geworden – super AH. Het laatste wat ik nog heb gebakken zijn muffins met verschillende smaken, want iedereen van het gezin wou iets anders – over lastig gesproken 🙂

Doordat ik merendeels naar Koreaans shows kijk, kom ik heel wat Aziatische gerechten tegen (zeker in Kdrama’s waar er minstens vijf keer per aflevering wordt gegeten) waaronder Jajangmyeon: noodles met zwarte bonensaus. Na het ongeveer een tiental keer te zijn tegen gekomen, MOEST ik het eens proeven. Eigenlijk wou ik het eerst eten bij een restaurant, maar jammer genoeg voegen ze er vaak al varkensvlees aan toe. Dan maar zelf zwoegen in de keuken. Nog een struikelpunt: zwarte bonensaus vinden is niet makkelijk. De eerste pot was ongelooflijk zuur op basis van rijstazijn en de tweede pot was op basis van rijstwijn. Enkel met deze laatste pot over dikke udon noodles was het gerecht een succes, hoewel nog steeds apart.

Tijdens mijn suikervrije periode was ik op zoek naar suikervrije vegetarische alternatieven om je brood mee te besmeren. Zo kwam ik bij tahini of met andere woorden sesamzaadpasta. Als je een liefhebber bent van pindakaas, probeer dan eens de lichtere en vloeibaardere tahini. En  ja, ik weet dat het niet veel nut heeft om een bruine boterham met tahini te laten zien aangezien de kleur geheel verdwijnt.
Ook bakte ik nog een restjes pizza. Pizza met vanalles wat ik nog in de koelkast en voorraadkast vond: feta, zwarte olijven, quorn gehakt, erwten, mais en zelfgemaakte verse tomatensaus. Een zeer vreemde combinatie die je niet terugvindt in de koelcellen van de winkel, maar eigenlijk was het verbazend genoeg niet slecht.
Uiteindelijk de soep. Ik maakte zowel pompoensoep als broccolisoep. In deze laatste had ik cayennepeper gestrooid, want volgens sommige internetbronnen (internet is ongeveer hetzelfde als een dokter, toch) heeft cayennepeper een gunstige prikkelende werking voor de keel.

Advertenties

4 gedachten over “Food: Foodshots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s