Beauty

Watching: Watchlist #5

Een film kijken of verder gaan in een serie? Dat was de vaakst gestelde vraag van de afgelopen tijd. Meestal draaide het uit op het kijken van een aflevering (of twee of drie of de hele avond door) van een Kdrama, maar ergens vond ik nog de tijd en interesse om acht films te kijken. Ongeveer 98% van mijn kijktijd ging door in het Koreaans en het overige bestond uit Amerikaanse bioscoopfilms.

Om gelijk met de deur in huis te vallen, ik ben naar de laatste Bond film geweest: Spectre. Een lange actiefilm van twee-en-een-half uur vol met stunts en achtervolgingen. Het had wel de Bond elementen, maar ik voelde de Bond vibe niet. Als een filmcritici die alle eerdere Bond films heeft gezien, was Spectre voor mij op zich geen slechte actiefilm maar het duurde lang en sommige trage delen hadden niet veel belang voor de verhaallijn.
De ander bioscoopfilm was The Intern. De vorige film dat ik heb gezien met Robert De Niro was “The Family/Malavita”. Het heeft inderdaad een tijd geduurd. The Intern is een echte luie zondagsfilm. Het is geen spectaculair vernieuwende film, maar aangenaam film materiaal. Anne Hathaway als de drukke carrièrevrouw met een gezin dat ze op de tweede plaats zet en Robert De Niro als de harde werker die nog geen zijn heeft in een pensioen.
In de laatste Engelstalige film di die ik heb gezien, spreken ze niet enkel Engels maar zingen ze ook in de taal. That Day we sang is een schattige musical met Michael Ball en Imelda Staunton (Dolores Umbridge uit Harry Potter) over twee oud-leden van een kinderkoor die liefde vinden.

De overige films die ik heb gezien, zijn allemaal afkomstig uit Korea. Zowel de oudere film Tazza: The high rollers (2006) als de recentste release Tajja: sineui son / Tazza 2: The hidden card heb ik gekeken. Het was vooral vanweg Seung Hyun Choi oftewel TOP van Big Bang dat ik Tazza 2 wou kijken. Ik vond de tweede best een goede film dankzij de vele wendingen en camerawerk. In tegenstelling tot de eerste die erg langzaam was en waar er niet veel in gebeurde.
Madam Ppang-Deok/Scarlet Innocense is een donkere thriller. Een passionele affaire loopt in dergelijke films nooit goed af, maar zeker niet als het te maken heeft met een getrouwde man, een labiele vrouw en een jonge maîtresse die uit is op wraak. Op momenten was het te grafisch voor mijn doen en dat zegt eigenlijk al veel.
Als er een film is, dat ik letterlijk heb gecategoriseerd onder tijdsverlies dan is het The Assassin (2015) wel. Hoewel de achtergronden mooi waren, het verhaal verwarde mij en het einde des te meer. Een huurmoordenares die bitter weinig moordt in een film omdat ze te veel hart heeft, dat zijn vreemde zaken.
Wat als je je eerste crush zou kunnen terugvinden? Vanuit die vraag start Gi-joon zijn detective bedrijf zodat oud-geliefden ee tweede kans zouden krijgen in Kim-jong-wook-chat-gi/Finding Mr Destiny. Uiteraard krijgt hij een knappe cliënte over de vloeren waardoor hij begint te twijfelen aan zijn opdracht. De romantische film is grappig en schattig.
Een vrouw met sociale fobie belandt middenin een fout gelopen drugsdeal in Misseu Go/Miss Conspirator. Hierdoor wordt ze het doelpunt van zowel drugsbendes als de politie. Een leuk verhaal met centraal een vrouw die kracht vindt door de moeilijke situatie waarin ze zich bevindt.


De series die ik heb gekeken, waren stuk voor stuk Kdrama’s. Eenmaal ik begin, wordt het net een verslaving waarbij ik niet kan stoppen voordat ik de slotaflevering heb gezien. Kdrama afleveringen duren ongeveer een uur per aflevering. Niet te lang, maar lang genoeg om te blijven nazinderen.
Nog voor Second Time Twenty Years Old tot zijn eind kwam, was ik al bezig aan de populaire 16-delige She was pretty. Initieel vanwege Choi Siwon die er de quirky en aandoenlijke antagonist speelt in de driehoeksrelatie (?). Ik heb echt genoten van deze serie. Het was veel te snel afgelopen. Ik ben nog steeds van mening dat Hye-Jin te aardig is voor Ha-Ri, maar dat ligt gewoon in haar aard. En hoe ongelooflijk schattig is Park Seo-Joon als de magazine editor Sung-Joon. De muziek van deze serie is ook het vermelden waard.

When Sung-Joon (Park Seo-Joon) was young, he was ugly and fat. He also didn’t have any friends, but popular and pretty Hye-Jin (Hwang Jung-Eum) became his friend. She gave him comfort on rainy days when Sung-Jung feels traumatised. They held a special connection with each other, but Sung-Joon and his father moved to the United States. 15 years later, Sung-Joon returns to South Korea. He and Hye-Jin are set to meet again for the first time in many years, but Hye-Jin is unable to show herself in front of Sung-Joon who is looking for her. Both of their appearances have completely changed. Sung-Joon is now handsome and perfect in his appearance, while Hye-Jin looks nothing like her former pretty self. Hye-Jin is also unemployed and looking for a job.

Hye-Jin then asks her best friend Ha-Ri (Koh Joon-Hee) for help. Ha-Ri is to pretend she is Hye-Jin and go meet Sung-Joon. At their meeting, Ha-Ra pretends to be Hye-Jin and tells Sung-Joon that she is leaving for England the next day to study.

Later, Hye-Jin, as an intern at a fashion magazine, meets Sung-Joon who is an editor at the fashion magazine.

De volgende 16-delige serie die ik in het sneltempo van drie dagen uitkeek was My girlfriend is a nine tailed fox. Gumiho’s ben ik voor het eerst tegengekomen in een Miyazaki film, daardoor was ik geintereseerd om deze serie te kijken. Ik had een vaag vermoeden dat ik de mannelijke hoofdpersonage Lee Seung-Ki herkende van ergens en dat klopt ook want hij is heel lang een MC geweest voor de Variety show Strong Heart. Blijkbaar is hij ook een van de meest gewilde acteurs in Korea en straalt hij positivisme uit. In ieder geval hij is erg leuk om naar te kijken en heeft van die vrolijke pretoogjes en een brede glimlach. De gumiho in de serie is ook echt super schattig en naïef. Echt een serie die aan te raden is als je ook wel wat van dat bovennatuurlijke houdt. Ik vind No Min-Woo trouwens op bepaalde momenten echt enorm lijken op GD van Big Bang.

Cha Tae-Woong (Lee Seung-Ki) is a spoiled young man with no interest in staying in college. Instead, Cha Tae-Woong wants to become an action actor. His wealthy grandfather Cha Poong (Byun Hee-Bong) though wants Tae-Woong to take his studies seriously & change his major from acting. When Cha Poong learns that Tae-Woong spent his next semester’s tuition fees on an expensive motorcycle, he calls the police and reports the motorcycle as stolen. Cha Poong then picks up Tae-Woong up from the police station and attempts to drive him to a remote boarding school in hopes that he would change his major. At a rests area along the way, Tae-Woong is able to slip away from his grandfather and hide in the back of a delivery truck. The delivery truck then drives off.

Eventually Tae-Woong gets out of the delivery truck, but finds himself in the middle of nowhere on a late rainy evening. He then gets a ride from a buddhist monk, who also gives him shelter at a Buddhist Temple.

Late in the evening at the Buddhist Temple, Tae-Woong wonders off hoping to catch a signal for his cellphone. Suddenly he hears a woman’s voice from a woman his cellphone. The woman instructs Tae-Woong to enter the temple and draw nine tails onto a painting of a fox. Once Tae-Woong draws the nine tails on the fox, he unknowingly frees the legendary nine tailed fox known as “Gumiho” (Shin Min-A). Tae-Woong fears for his life, but Gumiho just wants to be loved (and eat lots of beef!).

De detective/romantische serie The girl who sees smell bevat ook dat bovennatuurlijke element, wat het net dat ietsje meer geeft. Er zijn eveneens 16 afleveringen hiervan uitgekomen. De serie heeft een goed verhaal maar omdat je vrij snel door hebt wie de dader is, is het extra frustrerend dat de rest he niet weet. Daarnaast is het zoals bij veel series: COMMUNICATIE IS DE BOODSCHAP. Hier lijkt iedere personage apart te moeten ontdekken wie de boosdoener is in het verhaal wat op den duur vermoeiend wordt. De vrouwelijke hoofdrolspeelster Shin Se-Kyung speelt trouwens ook een grote rol in Tazza 2.

3 years ago, a man lost his younger sister in the “Bar Code” murder case. Since then he has lost his senses. A girl miraculously survived the “Bar code” murder case. Since then, she has lost her memory, but also has gained the ability to see smells.

De enigste 21-delige serie die ik heb gezien, was Birth of a beauty. En wat een fijne entertaining serie het is! Er komen ontzettend veel twists in voor en heel veel Aegyo. Beide hoofdpersonages snoezig, vooral als ze samen zijn. Ik raakte enkel geïrriteerd als de bad guys van het verhaal de bovenhand kregen, zo diep zat ik in het verhaal.

Han Tae-Hee (Joo Sang-Wook) is the heir of a large company. He is suffering from a broken heart syndrome due to a psychological shock. To get the woman he loves back, he completely changes an unattractive and overweight Sa Geum-Ran to beautiful Sara (Han Ye-Seul). In the process, Han Tae-Hee falls in love with Sara.


Wat heb jij als laatste gekeken?

Advertenties

8 gedachten over “Watching: Watchlist #5

  1. Leuke shoplog en het tweede leren jasje staat je erg goed! Alvast veel succes met je examen en ook voor jou wens ik alvast fijne feestdagen!

  2. Finding Mr Destiny lijkt me leuk! ZOVEEL K-DRAMA’S! Ik heb echt al heeel lang geen meer gekeken :< Maar die Nine-Tailed Fox lijkt me erg grappig en Birth of the Beauty doet me denken aan 200 Pounds Beauty (die was echt tof)!

    1. Jah ik weet het, moet er nog zoveel kijken 😀 Dat was ook precies mijn gedachte: 200 pounds of beauty in serie-vorm? Maar verhaallijn loopt nog wel geheel anders, veel meer suspens en detective-achtig+schattige koppel momentjes ^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s