Personal·School

Personal: De tien geboden volgens Jasmine

Fall Woods

Kruidvat Tamagotchi

Selfie 2

Quote

Selfie

Het leek me weer hoog tijd voor een persoonlijke post. Update over mijn leven en al die andere gebeurtenissen.

Deze afgelopen vier dagen (donderdag-zondag) had ik vrij vol gepland, alleen had ik de lichamelijke uitputting niet goed ingeschat. Eerder had ik al vermeld dat ik nog eens uit zou gaan, voor de tweede keer in mijn leven ^^, dat ging door op donderdag. Vrijdag had ik gewoon les ’s ochtends, waardoor opstaan wel even pijn deed. Zaterdag ging ik zoals gewoonlijk werken en dan die avond nog naar een feest tot middernacht. Om dan te eindigen met nog een vier-uren shift op zondag. Ik was helemaal op! Het waren wel erg leuke gebeurtenissen, maar zeer vermoeiend wat voor een verlaagde weerstand heeft gezorgd en wallen waartegen u kan worden gezegd.

Daarnaast word ik echt helemaal gek van het weer, ja ik ben een weer-klager! De herfst was prachtig en daar heb ik dan ook vlug beeldmateriaal van gemaakt, voordat de temperatuur met tien graden daalde en ik rillend de kou in moest. Helemaal ingepakt alsof ik op een retourtje naar Siberië ging: winterjas, handschoenen, sjaal en gevoerde schoenen.

Waar je niet omheen kunt, is wat er gebeurt in de wereld en meer specifiek de Benelux. Eigenlijk kijk ik niet eens naar het nieuws (misschien niet zeer volwassen) want het is toch allemaal ellende. In ieder geval weten we allemaal wel waarover ik het heb en hoe dat het leven beïnvloedt. Plannen worden gewijzigd, uitstapjes geschrapt en het gevoel van veiligheid heeft een serieuze knauw gekregen. Hoe zit het met het vertrouwen in de mens?
Laatst was ik aan het fietsen langs de rijbaan toen er opeens een auto voor mij stopte en er een man uitstapte en het universele stopteken uitbeeldde. Wat hebben je ouders je dan geleerd te doen: zo snel mogelijk doorfietsen! Maar zo slaapdronken als ik was, kneep ik mijn rem in en wachtte braaf op wat de man te melden had.
Man: “Juffrouw, uw sjaal zit tussen uw wiel”
Ik: “Huh *kijkt naar sjaal en dan naar wiel* OOh oh Dankuwel”
Man stapte weer in en rijdt weg. Deze zeer simpele kleine ‘act of kindness’ heeft een grote indruk op mij gemaakt. Er bestaan wel degelijk nog mensen bestaan die uit hun weg gaan om zijn medemens te helpen.

Binnenkort begint de blok weer en zeker voor dit semester ben ik vrij gestrest. Ik wil graag al mijn examens acen, maar heel veel vertrouwen heb ik er niet in. Hoewel dit niet benoemd kan worden als faalangst want daar ben ik niet het type voor volgens de schoolpsycholoog (zulke dingen onthoud ik). En dan heb je van die lectoren die samen met jou de weken aftellen, hartstikke leuk hoor – alsof ik daar nog niet van op de hoogte was.

Later op een avond was ik aan het filosoferen, dat gebeurt soms ook eens, over wat ik belangrijk vind om volgens te leven. De bepaalde persoonlijke ‘regels’ waar ik mij probeer aan te houden:

De tien geboden van Jasmine

 1. Vriendelijk zijn doet geen pijn
 2. Als je niets goeds te zeggen hebt, zeg dan lekker niets
 3. Geniet ten volle van je dag, want wie weet ben je er morgen niet
 4. Zoek het positieve in de mens misschien hadden ze de slechtste dag ooit – je weet niet hoe hun dag is verlopen
 5. Geef personen nog een kans, maar trek de streep bij drie
 6. Ontdoe je van eenzijdige relaties
 7. Doe wat jou blij maakt
 8. Wees nooit geheel afhankelijk van iemand
 9. Niemand kent jou beter dan jezelf, dus laat je keuzes niet beïnvloedt worden
 10. Je kunt alles vragen, het is maar de vraag of je een antwoord krijgt

Dat was ongeveer alles wat ik te melden had. Als je je erdoor hebt geworsteld, bedankt voor het lezen en nog een fijne dag!

Advertenties

4 gedachten over “Personal: De tien geboden volgens Jasmine

 1. Wat een fijne post, Jasmine! Ik heb ‘m doorgelezen hoor. En een worsteling was ’t niet 😉 Ik snap helemaal wat je bedoelt met “alles wat er nu gebeurt”. Je begint alles en iedereen te wantrouwen. Gatsie. Ook ik ben helemaal klaar met het nieuws. Het is toch allemaal verrot en iedereen maakt elkaar zwart. Ben ook helemaal eens met jouw 10 geboden. Had gewoon mijn lijstje kunnen zijn! Zeker nr 9 ben ik de afgelopen jaren heel erg bewust van geworden. De keuzes die je maakt hebben uiteindelijk gevolgen voor jezelf en niet voor die 100 andere mensen die jouw leven niet lijden, maar er wel een miljoen dingen over te zeggen hebben. Nr 4 heb ik wat moeite mee ook al ben ik het er wel mee eens. Ach, ik ben ook maar mens en moet ook nog leren 🙂 Loved this post ♥

  1. Dankjewel My Linh voor je uitgebreid antwoord. Het is en zotte wereld en jah een mens kan maar wat in zijn capaciteiten ligt maar we kunnen groeien ^^

 2. JA, dit weer hè. Het maakt me zo depri en ik heb het alleen maar koud. Ik houd van de herfst.. als ik maar binnen zit ^^”
  Ik vind het nieuws altijd interessant maar ook verwarrend en raar, soms. Ik besef me eigenlijk vaak niet dat al die dingen best wel dichtbij gebeuren o.O En ik vind je 10 geboden mooi!!
  Veel succes met je blok!! Je kan het 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s