Personal

Belang van fietsverlichting

Fietsverlichting (1)

Fietsverlichting (2)

Fietsverlichting (3)

Als het steeds later licht en vroeger donker wordt dan moet je zeker je fietsbelichting eens checken, want het kan best eens zijn dat je binnenkort als fietser naar de zijkant wordt geroepen. Er duiken in deze periode vaak politiecontrole’s op om het correct gebruik van de fietsverlichting na te gaan.

Hoe enthousiast ben ik over de  LED-verlichting die ik laatst meenam uit de HEMA voor €4,95. De kerstsliert werkt op 2-AA batterijen en heeft plastic sneeuwvlokken en 30 witte LED-lampen. Hoewel de verpakking expliciet vermeld geschikt te zijn voor binnenshuis, kan het evengoed gebruikt worden voor buitenshuis vermits je ervoor zorgt dat er geen vocht aankan. Na de slinger rond mijn fiets te hebben gewikkeld en te hebben bevestigd met plakband, heb ik onderzoek verricht naar de  wet over fietsverlichting in België.

Volgens de wetgeving moeten fietsen in alle omstandigheden wanneer er niet meer op een afstand van 200 meter gezien kan worden (afstand tot 4 verlichtingspalen), voorzien zijn van een niet verblindend licht.

Vooraan hoort er een wit of geel licht zichtbaar te zijn en achteraan een rood licht zichtbaar vanaf minstens 100 meter. Het licht moet niet bevestigd zijn aan de fiets zelf, maar kan ook aan kledij of tas worden gehangen zolang het zichtbaar is. Tegenwoordig kun je in veel winkels LED-lampen kopen, vaak in sets, die geschikt zijn die al dan niet een knipperstand hebben. De kwaliteit hiervan verschilt van product tot product. Sommigen zijn nog even fel jaren later en andere lichtstralen verzwakken zienderogen.

Fietscontroles kunnen zowel ’s ochtend als s’avonds doorgaan. In mijn hele fietscarrière ben ik op drie fietscontroles gebotst en dit enkel op weg naar school.
Het is van groot belang dat je fietst voldoet aan de voorgeschreven eisen. Natuurlijk om veiligheidsredenen, maar ook om de boete die gelinkt is aan een onveilige fiets te vermijden. Onaangepaste fietsverlichting is een overtreding van de eerste graad wat bij onmiddellijke betaling neerkomt op €55. Indien de fietser jonger is dan 18 jaar verplicht het parket de fietser om een verkeersklas te volgen.

Conclusie: beter gezien worden in het verkeer dan door fietscontroleurs.


Bronnen
http://www.lokalepolitie.be/5424/nieuws/493-heb-jij-die-fietser-gezien.html
http://www.pzglm.be/nl-BE/tips/28/je-plichten-en-rechten-als-fietser.aspx
http://www.wegcode.be/index.php?option=com_content&view=article&id=1590:boetetarieven&catid=178&Itemid=343


Advertenties

2 gedachten over “Belang van fietsverlichting

  1. Verkeersklas volgen??? LOL ik dacht dat je alleen een boete kreeg! Gelukkig heb ik altijd fietslampjes in m’n jaszak en in m’n tas dus dat komt goed 😀 Ik ben ook altijd de enige van alle mensen die dan extra lampjes heeft haha

    1. Dus extra handig om jou als vriend te hebben 😛 Hah, ja was zelf ook verrast – waarschijnlijk is dat vooral als je heel gemeen bent tegen de politie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s