Personal

Personal: 1000 Blogposts

1000 Berichten

De 1000’ste blogpost. Wie had dat kunnen bedenken?! Cherishday bevat met deze blogpost precies 1000 artikelen.

Toen ik Cherishday begon op 27 mei 2012 met een artikel over mijn Favoriete Beautyblogs had ik nooit verwacht dat ik zou blijven bloggen tot 16 november 2015. Ik heb nooit echt de aspiraties gehad om mijn hobby te laten groeien zodat ik er mijn werk van kon maken. Het is en blijft een hobby, maar wel eentje die ik lang heb volgehouden. In die 1 268 dagen werd Cherishday wel liefst 114 097 keer bekeken, dit door 41 866 bezoekers wat voor zo’n 10 114 reacties heeft gezorgd.

Eerder dit jaar op 24 januari 2015 heb ik de blog ge-upgrade met een geregistreerd domein. Ik was zo blij als een kind om het webadres “Cherishday.com” te kunnen lezen. Ik heb die dag dan ook meerder malen op de refresh knop geklikt.

Cherishday is een klein blogje in de grote, boze bloggerswereld en daar heb ik geen enkel probleem mee. With great power, comes great responsibility – dus ik ben tevreden met mijn knus plekje op het internet. Het houdt wel in dat mijn volgers *jullie* niet in enorme aantallen aanwezig zijn, maar ik ben hartstikke blij en trots met degene die plezier halen uit het bezoeken van mijn blog. In deze categorie vallen de 73 WordPress.com volgers, de 10 Facebook volgers en de 100 Bloglovin volgers.

Al vrij snel maakte mijn youtube kanaal deel uit van de artikelopbouw. Vanaf 29 juli 2012 kwam mijn eerste youtube-video bestemd voor de blog online. Heel toepasselijk was dat een Shoplog Action, de soort video’s die ik op de dag van vandaag nog steeds maak. De vreemdheid van het filmen voor een camera werd telkens wat minder en dat is te merken als je mijn eerste video met mijn recentste vergelijkt (toevallig ook een Shoplog Action). Ik ga me niet ziek kijken op de cijfers, want die fluctueren als een gek, toch 400 abonnees en 67.105 weergaven is niet mis.

Uit statistieken is gebleken dat de populairste dag maandag is en om de een of andere reden het populairste uur 21:00. Dan zijn er nog enkele artikelen die speciale aandacht ontvingen. Het artikel waar de meeste activiteiten rond waren, was het artikel Food: Double Brownies dat verscheen op 14 mei 2015, maar het artikel waar het meeste over werd gepraat is 2B Lipstick Violet flame+Katy Perry look. Het best bekeken artikel met 307 bezichtigingen was Boek: The book thief-Markus Zusak dat online kwam op 17 februari 2014.

Allemaal goed en wel maar op lang termijn zijn dit niet de artikels die het best worden bekeken, dat zijn namelijk in chronologische volgorde:

  1. Odina whitening cream (5 352)
  2. DIY: Mozaïek van CD-roms (1 907)
  3. Review: Kruidvat Behandelingsolie Tea Tree (1 592)
  4. Action Puistjes Patch (1 408)
  5. Gosh BB cream (1 061)

Tevens zijn dit de termen gebruikt zodat mensen op mijn blog belanden. Toch, de vreemdste termengroep dat men zoekt en hierop terechtkomen is “als je over iemand droomt mist diegene je” en meerdere variaties daarop zoals “als je over iemand droomt droomt diegene dan ook over jou” of “is het waar dat als je over iemand droomt diegene je mist”. Ik heb het zelf even gechekt en het artikel waar naar verwezen wordt, is het oude artikel TAG: Dromen. En mijn persoonlijke favoriete zoekcombinatie “pandas fotos hun eten” waardoor mensen geinig genoeg doorgeschakeld worden naar de Nailtutorial: Panda nails.

Over de 3,47 jaar zijn dit niet de artikelen die ik mij het best herinner. In het begin was Cherishday grotendeels beautygericht met product reviews, looks en nail-art, waarvan ik de NOTD: Jip en Janneke (zonder Jip) nog steeds een van de knapste vind. Tegenwoordig zijn mijn interesses subtiel verschoven met meer outfits en voedselgerelateerde posts als recepten en belevingen en minder nail-art. Het is haast lachwekkend hoe groot het verschil is tussen de eerste en de laatste outfitpost dat hier verscheen. Ik tracht om tenminste er even uit trekken met mijn statief voor een knappe backdrop en met make-up op.

Mijn meest memorabele posts in die 41,67 maanden vind ik:

Niet te vergeten de experimenten die ik heb verricht en waarover ik mijn ervaringen heb gedeeld met jullie:

Natuurlijk ook de verschillende smaaktesten:

Over de jaren heb ik heel wat thema’s versleten. In het begin knoeidde ik enorm met mijn achtergronden en verscheen er elk seizoen een andere layout. Momenteel staat de blog volgens het WordPress thema Hemingway Rewritten en dat vind ik prima. Vanaf 10 november 2012 kocht ik een nieuwe camera zodat mijn foto’s net iets beter eruit kwamen.
Sinds het begin van 2015 ben ik de artikel titels beter gaan categoriseren zodat het er professioneler en duidelijker is. De artikels zelf probeer ik een uitgebreidere opbouw te geven aan de hand van groters en helderdere foto’s, ingrediëntenlijsten en research.

Om het kort samen te vatten: 1000 artikelen vind ik persoonlijk een heuse prestatie, maar dat had ik nooit kunnen verrichten zonder jullie. Heel erg bedankt voor alle bezoekjes, reacties en interesse!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s