Food

Food: Pompoenbrood

Pompoenbrood1

Onderhand kennen we allemaal het bananenbrood, maar wat nu als je de bananen vervangt door pompoenpuree?!

Pompoenbrood is een veralgemeende term, want pompoencake is eigenlijk een veel toepasselijkere benaming. Het brood is zeer simpel klaar te maken. Het blijft vrij vochtig uit de oven en is warm gekruid met kaneel en nootmuskaat. Het voordeel van pompoenbrood is dat het zeer weinig vet bevat! En afhankelijk van de hoeveelheid zout die je zelf toevoegt, is het ook laag aan zout.

Pompoenpuree bereiden, is trouwens een gemakkelijk proces. Snijd de pompoen in blokjes of werk met pompoenblokjes die je kunt vinden in de vriesafdeling. Verspreid de blokjes op een bakplaat met bakpapier, zodat je een enkele laag krijgt en laat de pompoen gedurende 25 minuten zacht worden in een oven van 180 °C. Pureer erna alles met een staafmixer of blender en je hebt pompoenpuree.

Pompoenbrood


Pompoenbrood

Ingrediënten

2 eieren
85 ml water
6 eetlepels olie
115 g suiker
170 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl zout

Mix in twee kommen de droge (suiker, bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout) en de natte delen (eieren, water en olie) met elkaar. Voeg hierna de inhoud van de twee kommen tezamen. Roer niet te lang. Giet de mix in een ingevette cakevorm. Laat het brood gedurende een uur bakken in een voorverwarmde oven van 175 °C , maar controleer de gaarheid na 45 minuten. Laat het brood een tijdje afkoelen.


Nutritionele informatie (1 portie is 30g)
1433 kcal (58,50 kcal/portie)
60 g vet ( 2,50 g/portie)
6 g vezels ( 0,25 g/portie)
130 mg natrium (5,30 mg/portie)


Smakelijk

Advertenties

6 gedachten over “Food: Pompoenbrood

  1. Vorig jaar had ik pompoensoep gemaakt, niet verkeerd, maar heel anders dan dat je verwacht. De kleur van je brood is trouwens gorgeous, heel kleurrijk en vol om te zien. Eet je het trouwens gewoon zoals normaal brood? Of is het juist lekker om zo te eten? Just curious!

    1. Hoe heb jij pompoensoep gemaakt dan 😛 Neh, het is meer een cake textuur dan brood (maar brrod klinkt gezonder). Het heeft ook geen laagje boter nodig. Zie het als kerststol: eten bij het ontbijt, maar specialer dan brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s